112 meldingen politie in Urk

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Urk

Getuigen gezocht van beschieting kerkruit

Publicatie datum: 06-09-2021 04:05:00
Zondagochtend 5 september werd een ruit van de Bethelkerk beschoten. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen hun informatie door te geven.

Rond 11.50 uur werd de kerk aan de Wijk 3 beschoten met mogelijk een luchtbuks, wat een gat in één van de ruiten van de kerk maakte. Gelukkig raakte niemand gewond. Namens de kerk is aangifte gedaan en de politie onderzoekt deze zaak. Maandagochtend werd er o.a. buurtonderzoek gedaan.

De politie vraagt getuigen en mensen die meer weten hierover, om contact op te nemen via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Beelden uploaden kan ook via dit formulier. Anoniem melden mag ook, via 0800-9000.

 

Bekijk melding

650 respondenten enquête politie Dronten, Noordoostpolder, Urk

Publicatie datum: 19-03-2021 03:01:00
De politie van team Dronten, Noordoostpolder en Urk (DNU) bedanken de 650 respondenten die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen over onze huidige dienstverlening.

Fysiek contact met politie
In de enquête werd gevraagd naar de behoefte aan openstelling van politiebureaus en de gelegenheid tot het doen van aangifte. Opvallend is dat velen van u het fysieke contact met ons aan het politiebureau op prijs stellen. Dit is voor ons goed om te weten.

Nieuwe media
Het groot aantal respondenten dat via de QR-code of de link naar de enquête de moeite heeft genomen deze digitaal in te vullen geeft ook de bevestiging dat het contact via social media en politie.nl gewaardeerd wordt.

Hoe nu verder
Met de uitkomsten van de enquête gaan wij aan de slag om de dienstverlening verder te optimaliseren. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte!

Bekijk melding

aanhouding mishandeling beveiliger

Publicatie datum: 25-02-2021 10:25:00
De politie heeft dinsdag 23 februari een jongen aangehouden die verdacht wordt van mishandeling van een beveiliger die met een NOS cameraploeg op Urk was om verslag te doen van de brandstichting teststraat GGD.

De NOS beveiliger werd op zondag 24 januari in zijn gezicht gespoten met een bijtend goed toen hij jongeren aansprak. Na onderzoek en tips kwam een 17-jarige jongen uit Urk in beeld. Hij is dinsdag aangehouden en verhoord. Na verhoor mocht hij weer naar huis, maar blijft verdachte in deze zaak.

 

 

Bekijk melding

Uw mening telt! Politie DNU houdt een enquête over dienstverlening

Publicatie datum: 25-02-2021 10:24:00
De politie van team Dronten, Noordoostpolder en Urk (DNU) gaat een enquête houden onder de inwoners van de drie gemeenten. In deze korte enquête zal specifiek gevraagd worden wat de inwoners vinden van de huidige dienstverlening van de politie.

 

Laat weten wat u ervan vindt!
In de enquête wordt gevraagd naar de behoefte aan openstelling van politiebureaus en de gelegenheid tot het doen van aangifte. Aangifte doen en contact hebben met de politie kan op diverse manieren. Welke manier heeft uw voorkeur? Door het invullen van de enquête helpt u de politie om hun dienstverlening beter aan te passen aan de wensen en voorkeuren van de inwoners van DNU!

QR code, linkje of op papier
Door het scannen van bovenstaande of onderstaande QR code komt u bij de enquête. Lukt dit niet dan kunt u via het volgde linkje ook de enquête vinden https://nl.surveymonkey.com/r/ZD2X8H8

Mocht u toch liever een papieren versie van onze enquête invullen dan is deze af te halen op de politiebureaus van Dronten, Emmeloord of Urk.

 

Bekijk melding

UPDATE: Aanhouding voor brand GGD-teststraat

Publicatie datum: 16-02-2021 03:32:00
Twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting bij de GGD_teststraat op Urk. Maandag 1 februari werd al een 21-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek gaat verder.

Op zaterdag 23 januari rond 21.30 uur werd de teststraat op Urk aangestoken tijdens ongeregeldheden. Beelden hiervan werden getoond op opsporingsprogramma Bureau Flevoland en in Opsporing Verzocht. Deze uitzending in combinatie met recherchewerk leidden eerder naar een 21-jarige man uit Emmeloord. Deze man werd maandagochtend 1 februari aangehouden en na verhoor weer heengezonden. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

UPDATE: Twee nieuwe aanhoudingen
In de vroege ochtend van dinsdag 16 februari zijn twee personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht op zaterdagavond 23 januari brand te hebben gesticht
in de GGD teststraat te Urk. Het gaat om een 20-jarige man uit Urk en een 16-jarige jongen uit Emmeloord. Door recherche-onderzoek en tips na de uitzending van
Opsporing Verzocht kwamen deze twee verdachten in beeld. Zij zitten beide vast voor verhoor. Het onderzoek naar de brand loopt nog door. 

 

Bekijk melding

Update: In totaal 545 kg cocaïne aangetroffen in aan boord en op het strand

Publicatie datum: 21-10-2020 04:06:00
De politie heeft dinsdag 20 oktober in de haven van Breskens in een verborgen ruimte op een snelle motorboot en op het strand van Zoutelande in totaal 545 kilo cocaïne aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben, want de drugs aan boord van de motorboot zijn vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord is gezet. Waarschijnlijk koerste dit schip richting Antwerpen. De bemanning van de snelle motorboot, drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle zijn aangehouden. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen.

Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen in een onderzoek, onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, de drugs op het spoor. Er hebben doorzoekingen in de woningen van de mannen plaatsgevonden evenals een verblijf op een camping in Emst. Bij deze doorzoekingen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De mannen uit Urk (32 jaar), Kampen (55 jaar) en Zwolle (31 jaar) worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in alle beperkingen, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

motorboot op trailer

Update

De cocaïne is gewogen en daaruit blijkt dat het om meer gaat dan de eerdere 300 kilo waarover de politie eerder berichtte. 

Bekijk melding

Duidelijk wie verantwoordelijk is voor vernielingen begraafplaats

Publicatie datum: 20-05-2020 05:55:00
De politie heeft de identiteit vast kunnen stellen van de personen die op woensdag 13 mei acht graven vernielden op de begraafplaats aan de Holkenkamp. Het gaat om twee jonge kinderen.

Omdat de kinderen onder de 12 jaar oud zijn, zullen zij niet strafrechtelijk worden vervolgd. Het is wettelijk bepaald dat kinderen pas vanaf de leeftijdsgrens van 12 jaar voor de kinderrechter kunnen verschijnen.

De politie is in gesprek gegaan met de kinderen en de ouders over het gedrag van de kinderen en de schade die zij hebben veroorzaakt. Voor de materiële schade zullen de ouders van deze kinderen aansprakelijk worden gesteld.

Bekijk melding

Graven vernield op Urk: politie zoekt getuigen

Publicatie datum: 14-05-2020 01:26:00
Op de begraafplaats aan de Holkenkamp zijn woensdag 13 mei graven vernield. Het gaat om acht graven. Ook zijn er enkele kettingen en bloempotten kapot gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

De vernielingen gebeurden tussen 17:00 uur en 18:00 uur 's middags toen er geen personeel meer aanwezig was. De schade is groot: de afdekplaten van acht graven zijn beschadigd. De dader(s) hebben de platen vermoedelijk met een vaas kapot geslagen. Daarnaast  liggen op verschillende plekken kapot gegooide bloempotten.

De politie heeft buurtonderzoek gedaan en doet nu sporenonderzoek. Bij de ingang van de begraafplaats hangt een camera. De beelden worden onderzocht. 

Tips
Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie? Laat het ons weten via onderstaand formulier of bel met de politie via 0900-8844.

 

Bekijk melding

Beelden zeven verdachten vernielingen gemeentehuis Urk

Publicatie datum: 23-04-2020 01:24:00
Vandaag zijn in het programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland de beelden getoond van de zeven jongeren die nog worden gezocht in verband met de vernielingen aan het gemeentehuis op Urk.

Deze vernielingen zijn gepleegd op zaterdag 15 februari tussen 22.00 en 23.00 uur. Tijdens de ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het gebouw en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen. Ook werd er met wapens in de lucht geschoten.
Voor de vernielingen zijn in maart al drie verdachte Urkers aangehouden van 17, 18 en 21 jaar. Inmiddels is verdachte nummer 4 uit dit bericht ook aangehouden.

Op 10 april deed de politie via meerdere kanalen de oproep aan de jongeren, die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan het gemeentehuis, om zichzelf op het bureau te melden. Dit met de duidelijke boodschap dat als ze dit niet zouden doen, hun gezichten die op de camerabeelden staan binnenkort gepubliceerd worden. Helaas heeft geen enkele verdachte hier gehoor aan gegeven en daarom worden de camerabeelden nu gepubliceerd op politie.nl en op social media accounts van de politie.

Herkent u de verdachte? Bel dat de politie via de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

 

 

Bewegende beelden van de jongens zijn ook hier te bekijken: https://youtu.be/auBD-fAwJm0 

Bekijk melding

Beelden te zien van verdachten vernielingen gemeentehuis Urk

Publicatie datum: 22-04-2020 04:43:00
Morgenmiddag worden in het programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland de beelden getoond van de zeven jongeren die nog worden gezocht in verband met de vernielingen aan het gemeentehuis op Urk.

Deze vernielingen zijn gepleegd op zaterdag 15 februari tussen 22.00 en 23.00 uur. Tijden de ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het pand en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen. Ook werd er met wapens in de lucht geschoten.

Voor de vernielingen zijn in maart drie verdachte Urkers aangehouden van 17, 18 en 21 jaar.

Bureau Flevoland

Op 10 april deed de politie via meerdere kanalen de oproep aan de jongeren, die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan het gemeentehuis, om zichzelf op het bureau te melden. Dit met de duidelijke boodschap dat als ze dit niet zouden doen, hun gezichten die op de camerabeelden staan binnenkort gepubliceerd worden. Helaas heeft geen enkele verdachte hier gehoor aan gegeven en daarom worden de camerabeelden vanaf morgen gepubliceerd op politie.nl en op social media accounts van de politie. Ook worden de beelden beschikbaar gesteld aan media, waaronder aan Bureau Flevoland op donderdagmiddag rond 15.40 uur.

Bekijk melding

Vernielingen gemeentehuis Urk; drie verdachten aangehouden

Publicatie datum: 10-04-2020 03:00:00
De politie heeft op dinsdag 10 maart 2020 twee verdachten aangehouden in verband met de vernielingen aan het gemeentehuis aan de Singel op Urk. Later die week werd ook een derde verdachte aangehouden. De politie is nog op zoek naar zes verdachten en roept hen op om zich te melden op het politiebureau.

Op 15 februari, tussen 22.00 en 23.00 uur, pleegde een groep jongeren vernielingen aan het gemeentehuis op Urk. Tijdens deze ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het pand en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen. Ook werd er met wapens in de lucht geschoten.

Drie jonge mannen van 17, 18 en 21 jaar oud uit Urk zijn op basis van onderzoek aangehouden voor het schieten. Bij doorzoekingen in de woning van verdachten zijn meerdere wapens gevonden. 

Meld jezelf
De politie is op zoek naar nog zes verdachten die verantwoordelijk zijn voor deze vernielingen. Ten aanzien van de openlijke geweldpleging zijn camerabeelden opgevraagd waarop de zes verdachten te zien zijn. Daarom roept de politie deze zes jongens op, die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan het gemeentehuis en het bushokje, om zichzelf bij het politiebureau te melden. Doen ze dit niet, dan zullen de gezichten van de camerabeelden binnenkort gepubliceerd worden op www.politie.nl, social media accounts van politie en beschikbaar worden gesteld voor media in de hoop dat mensen deze personen herkennen.

Tips? 
Was u in de buurt van de Singel rond 23.15 uur en heeft u iemand in de groep herkend? Of weet u meer over wat er zich heeft afgespeeld en wie daarbij betrokken waren? Neem dan contact op via 0900-8844 of meld het anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook online doorgeven via het tipformulier of https://www.meldmisdaadanoniem.nl/

Bekijk melding

Aanhoudingen vernielingen Urk

Publicatie datum: 18-03-2020 04:50:00
De politie heeft drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar vernielingen bij het gemeentehuis aan de Singel op Urk. Op zaterdagavond 15 februari, pleegde een groep jongeren deze vernielingen. Tijdens deze ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het pand. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen en er werd met wapens in de lucht geschoten.

De recherche is direct een onderzoek gestart en heeft iedereen, die meer over de gebeurtenissen wist, opgeroepen zich te melden. Afgelopen week zijn drie Urkers van 17, 18 en 21 jaar aangehouden voor het schieten en zijn er bij doorzoekingen onder andere vuurwapens aangetroffen. Zij zijn op 12 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en onder strikte voorwaarden, zoals een avondklok en contactverbod, geschorst. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Oproep aan betrokkenen

De politie zoekt nog steeds jongeren voor hun betrokkenheid bij de vernielingen en doet een dringende oproep aan degenen die op 15 februari vernielingen hebben gepleegd tegen het gemeentehuis en het bushokje om zich te melden.

Melden als getuige?

Bent u getuige geweest van de vernielingen bij het gemeentehuis aan de Singel op 15 februari en heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of meld het anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook online doorgeven via onderstaand tipformulier of https://www.meldmisdaadanoniem.nl/.

Bekijk melding

Getuigen gezocht: vernielingen op Urk

Publicatie datum: 17-02-2020 01:13:00
Zaterdagavond 15 februari, rond 23.15 uur, pleegde een groep van ongeveer 100 jongeren vernielingen aan het gemeentehuis aan de Singel op Urk. Tijdens deze ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het pand. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen.

Tijdens het incident was er extra inzet uit andere eenheden en de Landelijke Eenheid. Ongeveer een uur na de melding van geweldplegingen was het rustig genoeg om de rommel op te ruimen en de schade op te nemen. Op dit moment zijn er nog geen verdachten aangehouden, maar de gemeente en de politie nemen de situatie hoog op.

Het onderzoek is momenteel in volle gang. De politie roept iedereen op die iets meer weet van de gebeurtenissen op zaterdagavond 15 februari om zich te melden. Door mee te werken aan het onderzoek kunt u bijdragen in het veiliger maken van Urk.

Was u in de buurt van de Singel rond 23.15 uur en heeft u iemand in de groep herkend? Of weet u meer over wat er zich heeft afgespeeld en wie daarbij betrokken waren? Neem dan contact op via 0900-8844 of meld het anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook online doorgeven via het tipformulier of https://www.meldmisdaadanoniem.nl/

 

Bekijk melding

Tweede verdachte explosie Urk aangehouden

Publicatie datum: 11-02-2020 09:44:00
De politie heeft de tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar een explosie in de woning van een gezin aan de Golfoploop op Urk.

De afgelopen maanden heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan en media-aandacht besteed aan de zaak. Op 17 december werd een 28-jarige man van Urk aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Een tweede verdachte, een 23-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder is in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 februari aangehouden op Urk. Hij wordt verhoord en zal donderdag 13 februari voorgeleid worden aan de Rechter-Commissaris.  

 

Bekijk melding

Man op film aangehouden

Publicatie datum: 12-03-2019 08:52:00
De politie heeft dinsdagavond rond 19.45 uur een 21-jarige man uit Urk aangehouden. De man is te zien op een filmpje dat rouleert op social media. Hierin spreekt de man dreigende taal en laat een wapen zien. Het (nep) wapen is aangetroffen en in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Bekijk melding

Aanhouding mishandeling

Publicatie datum: 12-03-2019 06:50:00
De politie heeft een 18-jarige man uit Urk aangehouden voor betrokkenheid bij een mishandeling in een woning aan de Noorderpalen.

Een grote groep jongeren verzamelde zich maandagavond bij een horecagelegenheid aan de Richel en later bij een woning aan de Noorderpalen. Een conflict in de relationele sfeer was de aanleiding. Een aantal jongeren drong de bewuste woning binnen en raakte in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw licht gewond. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw heeft samen met een 19-jarige vrouw en een18- jarige man aangifte gedaan van mishandeling. De 18-jarige Urker heeft zich eind van de middag bij de politie gemeld en is aangehouden.  De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bekijk melding