112 meldingen politie in Meerssen

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Meerssen

Politie stelt onderzoek in naar schietincident

Publicatie datum: 01-11-2020 07:47:00
De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident dat zondag rond 17.40 plaatsvond op de Beekstraat. Er raakte, tot nu toe bekend, niemand gewond. Drie personen zijn inmiddels aangehouden.

Bij het Meldcentrum kwam een melding binnen dat er vanuit een personenauto was geschoten op een groepje jongeren die buiten stonden. Voor zover bekend, raakte er niemand gewond. Wel trof de politie hulzen aan op straat die nu onderzocht worden door de Forensische Opsporing.
De verdachten vluchtten in de auto. Agenten die de auto korte tijd later zagen rijden in Rothem, hielden drie personen aan. Het gaat om jongemannen uit Meerssen waarvan de leeftijd op dit moment niet bekend is. De auto is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

Bekijk melding

Politie beëindigt illegaal feest

Publicatie datum: 01-11-2020 05:43:00
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een illegaal feest beëindigd. Rond 3.00 uur bleek dat een groep van ongeveer 100 tot 150 personen aanwezig was bij een feest in het bosgebied in Geulle, gemeente Meerssen. De politie heeft de aanwezige apparatuur in beslag genomen. De aanwezige feestvierders hebben een bekeuring gekregen. Er zijn 11 personen aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren.

Rond 3.30 uur arriveerde de politie in het bosgebied rond de Slingerberg in Geulle. Op dat moment waren naar schatting 100 tot 150 personen op het feest aanwezig. Via de verschillende bospaden bleven mensen toestromen. De mobiele eenheid zorgde ervoor dat het feest werd beëindigd en van alle aanwezigen werden de gegevens genoteerd. De organisatoren riskeren een boete van 4000 euro. In totaal zijn ongeveer 100 feestvierders bekeurd. Er zijn 11 aanhoudingen verricht. Alle aanwezige apparatuur is in beslag genomen. De politie kwam het feest op het spoor dankzij aangeleverde informatie over de voorbereidingen. Dit, in combinatie met meldingen van geluidsoverlast, maakte dat de locatie van het feest werd getraceerd.

Organisator en deelnemers worden beboet
Het is verboden om een evenement te organiseren of daaraan deel te nemen. Bij aantreffen van illegale feesten, waar bezoekers zich willens en wetens niet aan de noodverordening houden, delen de politie en de  BOA's van de gemeente, wanneer de situatie het toelaat, direct boetes uit. We richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet.

Onbegrijpelijk
Burgemeester Penn-te Strake, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: ‘Het is echt onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niets van de maatregelen aantrekken. Met z’n allen moeten we dit virus terugdringen. Samen met de politie treden we daarom op tegen mensen die de regels overtreden. Dit mag niet, dit kan niet.’

Bekijk melding

Politieauto betrokken bij aanrijding in onderzoek naar gewapende overval

Publicatie datum: 25-08-2020 06:39:00
In het onderzoek naar een gewapende overval op een bedrijf aan ‘Tussen de bruggen’ in Meerssen is een politieauto betrokken geraakt bij een aanrijding. Op de kruising Nieuwe Limmelderweg – Ambyerstraat-Noord (Maastricht), kwam de politieauto in aanrijding met twee personenauto’s. Er raakte niemand gewond. De politie was op zoek naar een gevluchte verdachte van de overval die rond 17.15 uur plaatsvond.

Een man met een integraalhelm op kwam net na 17.00 uur de zaak aan ‘Tussen de bruggen’ binnen. Hij bedreigde een medewerker met een vuurwapen en vertrok kort daarna weer. Er raakte niemand gewond. De overvaller was ongeveer 1.72 meter lang, hij droeg een blauw/grijze integraalhelm en een sjaal. Ook had hij een plastic tas bij zich. Onderzoek moet uitwijzen of de overvaller iets heeft buitgemaakt. De man vertrok te voet maar is mogelijk op een scooter weggereden. De politie komt graag in contact met getuigen die de overvaller hebben zien wegvluchten. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

De aanrijding waarbij het politievoertuig betrokken was wordt eveneens onderzocht.

 

Bekijk melding

Onderzoek drenkeling nog niet afgerond

Publicatie datum: 25-07-2019 03:18:00
De drenkeling die gisteren in een zwembad aan de Molenveldweg is gehaald en in het ziekenhuis is overleden, betreft een 25-jarige man uit Landgraaf.

De politie heeft donderdag een vervolgonderzoek ingesteld in het zwembad. Dit technisch onderzoek op locatie is inmiddels afgerond. De inzichten uit dit onderzoek worden meegenomen in het nog lopende politieonderzoek naar de toedracht. 

Bekijk melding

Drenkeling overleden

Publicatie datum: 24-07-2019 08:23:00
De man die woensdagavond uit het zwembad in Meerssen is gehaald, is overleden.

Rond 18.40 uur kwam een melding binnen dat zich een man op de bodem van het zwembad aan de Molenveldweg bevond. Direct nadat hij uit het water was gehaald, startte de reanimatie door de hulpdiensten. 
Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

De identiteit van het slachtoffer is inmiddels bekend maar kan nog niet vrijgegeven worden, omdat de familie nog niet in kennis gesteld is. 

Het is niet bekend wat er gebeurd is. Dit zal onderzoek moeten uitwijzen. 

Bekijk melding

Aanhouding vierde verdachte schietpartij

Publicatie datum: 17-07-2019 02:32:00
De politie in Limburg heeft dinsdagavond 16 juli op de Sint Josephstraat in Meerssen een 25-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man stond gesignaleerd voor een schietincident van 18 april 2019 op het Stadhuisplein in Vlissingen.

Agenten in Limburg zagen de verdachte rond 23.50 uur rijden op de A2 bij Meerssen. Besloten werd de man klem te rijden op de Sint Josephstraat om hem aan te kunnen houden. De Vlissenaar probeerde vervolgens te voet te vluchten maar kon snel in zijn kraag worden gevat. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig, waardoor agenten genoodzaakt waren om gepast geweld te gebruiken. Tijdens het fouilleren van de verdachte werd een keukenmes aangetroffen. Het Openbaar Ministerie en de politie denken dat deze verdachte de schutter is. Hij is aangehouden voor poging doodslag en zit vast voor onderzoek.
De drie verdachten die eerder hiervoor aangehouden werden zijn op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie en politie verdenken hen niet meer van het lossen van een schot.

Bekijk melding

Getuigen ongeval gezocht

Publicatie datum: 25-10-2018 10:37:00
Dinsdagavond rond 22.30 uur is ter hoogte van de Markt een auto een terras van een horecagelegenheid op gereden. Hoewel de ravage groot was, vielen daarbij geen gewonden. De bestuurder van de personenauto is vervolgens van de plaats van het ongeval gevlucht.

Mishandeling en bedreiging
Kort daarop werd de vermoedelijke bestuurder, een 31-jarige Meerssenaar, in de omgeving van het ongeval door twee agenten aangehouden. Daarbij pleegde de verdachte verzet en mishandelde en bedreigde beide politiemedewerkers. Eenmaal in de politieauto bleef hij zich verzetten. De verdachte weigerde ook mee te werken aan een ademtest en bloedonderzoek. Daarop is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Getuigen
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van het eenzijdige verkeersongeval dat dinsdagavond plaatsvond. Getuigen die zich nog niet gemeld hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of onderstaand tipformulier. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800 – 7000.

Bekijk melding

Getuigen gezocht van bedreiging en steekincident

Publicatie datum: 03-10-2018 01:30:00
De politie zoekt getuigen die meer informatie kunnen geven over twee incidenten die kort na elkaar plaatsvonden dinsdagavond in Meerssen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beide incidenten.

Rond 22.30 uur raakte een 29-jarige man uit Meerssen gewond bij een steekincident met twee verdachten op de Gasthuisstraat. Het gewonde slachtoffer meldde zich bij een verzorgingstehuis aan het Gasthuisplantsoen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat de precieze aanleiding voor het steekincident is onderzoekt de politie nog. Het slachtoffer is stabiel en verblijft momenteel nog in het ziekenhuis.

Niet veel later, rond 23.10 uur, werd een man bedreigd op de Stationsstraat door twee verdachten. Hij wist te ontkomen, maar kwam daarbij ten val en liep zo letsel op. Een 17-jarige man uit Maastricht is door agenten in de omgeving aangehouden voor het tweede incident, zijnde de bedreiging op de Stationsstraat. Een tweede betrokken verdachte is door de politie niet meer aangetroffen in de omgeving.

De recherche onderzoekt momenteel of er een verband is tussen de beide incidenten. Agenten zijn woensdagochtend gestart met een buurtonderzoek onder omwonenden. Direct na de melding van het steekincident werd er door de politie via Burgernet al een oproep gedaan om mee uit te kijken naar de verdachte(n). Daarnaast is er vannacht ook technisch onderzoek verricht op en rondom de plaats delict aan het Gasthuisplantsoen.

Deel uw tips met de recherche via de 0900 – 88 44 of het onderstaande digitale tipformulier. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

2018150733

Bekijk melding

Man gewond bij steekincident

Publicatie datum: 02-10-2018 11:49:00
Bij een steekpartij op het Gasthuisplantsoen in Meerssen is dinsdagavond een man gewond geraakt.

Rond 22.40 uur kwam een melding binnen dat een man zou zijn overvallen. Onbekend was door hoeveel personen. Daarop werd een burgernetbericht verspreid.
Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek dat het slachtoffer gestoken was. Hij is met  een ambulance naar het  ziekenhuis gebracht.
Wat er precies gebeurd is, wat de aanleiding voor het incident is geweest, hoeveel personen hierbij betrokken waren en wat de aard van de verwondingen is, is op dit moment niet bekend.
De politie heeft een technisch en tactisch onderzoek opgestart.

 

Bekijk melding

Video voor een veilige wielerkoers

Publicatie datum: 11-04-2018 09:02:00
Wat moet je doen als je als weggebruiker te maken krijgt met een voorbijrazende wielerwedstrijd? Die vraag stond centraal toen vorig jaar het idee ontstond om een video te maken om spelregels met betrekking tot een wielerkoers bij het publiek bekend te maken. Politie Limburg heeft samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVL) en Limburg Cycling de koppen bij elkaar gestoken en woensdag 11 april is de preventievideo ‘Een Veilige Koers’ gelanceerd. Belangrijkste boodschap in de video: ‘Wacht bij een wielerwedstrijd tot de bezemwagen en sluitrijder zijn gepasseerd, en steek dan pas over!’.

In het verleden zijn er regelmatig aanrijdingen of ‘bijna-aanrijdingen’ ontstaan tijdens een wielerwedstrijd, doordat bijvoorbeeld een automobilist of andere weggebruikers een weg willen oprijden waar op dat moment een wielerwedstrijd bezig is. Er zijn enkele belangrijke kenmerken waarop weggebruiker kunnen letten, alleen zijn deze niet altijd bij het publiek bekend. Iedere wielerwedstrijd wordt bijvoorbeeld afgesloten door een bezemwagen met daarbij een motorrijder van de politie, de zogenaamde ‘sluitrijder’. Nadat deze sluitrijder is gepasseerd mag verkeer en publiek pas weer verder rijden, fietsen of lopen. In de video die nu door de verschillende partijen is gemaakt willen we aandacht schenken aan deze, vaak onbekende, regels.

Verspreiding via media, social media en Burgernet
Het is de bedoeling dat de video onder andere via diverse media en social media wordt gedeeld, maar bijvoorbeeld ook vooraf aan wielerevenementen wordt getoond aan het publiek. Dit doen we onder andere door middel van Burgernet. Via de Burgernetapp krijgen mensen die in het gebied zijn tijdens een wielerevenement een pushbericht en het filmpje op hun telefoon. Tijdens de Amstel Gold Race op zondag 15 april wordt Burgernet hiervoor de eerste keer ingezet.

De video is in maart opgenomen op de Camerig in Vijlen, een belangrijke wielerlocatie. Verschillende figuranten maar ook oud-wielrenner Gert Jakobs en profrenner Roy Curvers van Team Sunweb hebben hun steentje bijgedragen aan het filmpje. In een minuut wordt uitgelegd hoe een koers is opgebouwd, en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. “Het is goed dat je mensen kunt laten zien wat er tijdens een koers gebeurt. In een Amstel Gold Race kan het best zijn dat een kopgroep 10 minuten voorop ligt. Als mensen zich daarvan bewust zijn, gaan ze ook minder snel het parcours op en krijg je een veiligere situatie”, aldus Gert Jakobs.

Deel de video!
De video is vanaf vandaag te zien via bijgevoegde link: https://www.youtube.com/watch?v=r8cyn1j8two&feature=youtu.be

Iedereen is vrij om de video te delen of te gebruiken, zolang er niet in geknipt wordt en de bron wordt vermeld (Politie Limburg). Hoe groter het bereik, hoe meer mensen kennis kunnen maken met de spelregels van een wielerwedstrijd. Aanstaande zondag wordt de Amstel Gold Race in het Limburgse land gereden. Hopelijk zien veel mensen onze video en kunnen we genieten van een mooie maar vooral ook veilige koers!

Sluitrijder wielerkoers

Bekijk melding