112 meldingen politie in Loon op Zand

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Loon op Zand

Woninginbraakgolf in Waalwijk, Kaatsheuvel en Loon op Zand houdt aan

Publicatie datum: 16-12-2022 03:10:00
De politie doet een beroep op de inwoners van Loon op Zand, Kaatsheuvel en Waalwijk om extra oplettend te zijn op woninginbrekers. Vanaf 1 oktober dit jaar tot en met 15 december 2022 zijn er namelijk al 49 woninginbraken gepleegd. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 29. De recherche doet onderzoek naar de inbraken. Agenten surveilleren gericht in wijken met veel inbraken. Daar waar mogelijk doen specialisten na een woninginbraak een uitgebreid sporenonderzoek. Bel bij een verdachte situatie direct 112 !

Piek in november

In de maand oktober zijn in de gemeenten Loon op Zand  en Waalwijk zes woninginbraken geregistreerd. In november liep het aantal aangiften op naar 30 en deze maandag zijn al dertien inbraken aangegeven.  Het gaat om 21 inbraken in Kaatsheuvel waarbij meerdere woningen aan de Hilsestraat (vijf) en Vossenbergselaan (vier) door het dievengilde werden bezocht. In Waalwijk gaat het om twintig zaken, in Loon op Zand zes  en in Waspik zijn twee woninginbraken genoteerd. Bij veel woninginbraken klom de inbreker via een Kliko container naar een raam of trok zich op aan de carport. De buit bestaat dikwijls uit geld en of sieraden.

Tips om woninginbraak te voorkomen

 • Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets. 
   
 • Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.
   
 • Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.
   
 • Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
   
 • Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
   
 • Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
   
 • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
   
 • Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
   
 • Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
   
 • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).

 

 

Bekijk melding

Inbreker op heterdaad aangehouden bij scoutingclub

Publicatie datum: 09-03-2022 01:16:00
De politie heeft vanmorgen, woensdag 9 maart 2022, omstreeks 06.20 uur op de Groenstraat bij een scoutinggebouw een 41-jarige man uit Dongen op heterdaad aangehouden ter zake inbraak. Hij staat geregistreerd als veelpleger. De politie verdenkt hem ook van een inbraakpoging afgelopen nacht in het clubhuis van een scoutinggroep aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. Daar was een raam vernield en het pand betreden, vanwege het luide alarm vluchtte de dader daar kennelijk zonder buit.

Agenten van het Flexteam van het politiedistrict Hart van Brabant draaiden afgelopen nacht een actie vanwege recente inbraken bij scoutinggroepen onder meer in Dongen. De dienders kwamen eerst uit bij een scouting gebouw in Loon op Zand. Daar bleek de dader al zonder buit gevlucht te zijn. 

Kort daarna kwamen de agenten bij een scoutingclub  in Udenhout uit bij een heterdaadje. De agenten zagen dat er daar een deur van het pand open ging. Een man kwam naar buiten die in eerste instantie gevolg leek te geven aan de bevelen van de agenten om zijn handen omhoog te doen en naar hen toe te komen. Op het laatste moment rende hij echter hard weg. De ‘dief’ werd achterhaald en aangehouden. Hij gaf aan dat hij een hek en een gedeelte van het prikkeldraad had weggeknipt om op het terrein te komen. Vervolgens had hij een deur geforceerd. 

Zijn auto werd in de omgeving aangetroffen. Diverse inbrekersgereedschappen zijn in beslag genomen.  De recherche onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.

Bekijk melding

Hoogbejaarde vrouw van geld beroofd tijdens Helpdeskfraude

Publicatie datum: 05-11-2021 01:02:00
Een 82 jarige vrouw uit Loon op Zand werd donderdag 4 november van bijna 1000 euro beroofd nadat een persoon zich voordeed als medewerker van haar bank.

De vrouw kreeg een telefoontje van iemand die zich voordeed als medewerkster van haar bank. De vrouw vertelde haar dat iemand geprobeerd had geld van haar rekening te stelen, maar dat dat gelukkig niet was gelukt. Wel moest de het slachtoffer wat aanpassingen op haar computer doen. Toen ze vertelde dat ze dat niet zelf kon, zei de zogenaamde Helpdeskmedewerkster dat ze wel iemand langs zou sturen om haar te helpen. Inderdaad kwam er kort daarna iemand aan de deur die zijn ‘hulp’ aanbood. Onbekend met de procedures gaf de bejaarde vrouw hem toegang tot haar computer. Ook gaf ze haar bankpasjes af aan de man, die daarmee korte tijd later het geld van haar rekening haalde.

Uw bank zal telefonisch nooit om uw bankgegevens of een pincode vragen. Ook wordt er nooit een medewerker naar uw woning gestuurd om spullen op te halen. Meer informatie over Helpdeskfraude en andere vormen van oplichting vind je op https://www.politie.nl/informatie/ik-ben-slachtoffer-van-helpdeskfraude-wat-nu.html

Bekijk melding

Illegale feesten eindigen met aanrijding

Publicatie datum: 13-06-2021 10:27:00
De politie is zaterdagavond en vannacht druk bezig geweest met illegale feestvierders die zich op verschillende locaties in Tilburg en Loon op Zand verzamelden. Op de laatste locatie aan de Kalverstraat bij de Noorderplas werd een 25-jarige Tilburger aangehouden. Hij reed met zijn auto een 23-jarige man uit Best aan en reed daarna door. Bovendien weigerde hij mee te werken aan een alcohol- en een drugstest.

De politie kreeg zaterdag 12 juni 2021 omstreeks 22.30 uur een melding dat er een grote groep feestvierders in het Leijpark aanwezig was. Ter plaatse bleek het te gaan om circa 250 bezoekers met een barbecue en een DJ. De politie maakte een eind aan het illegale feest.  Dit verliep gemoedelijk. Daarna verplaatste de groep zich naar het Blauwe Meer bij Loon op Zand. De agenten schatten dat daar zo’n 500 mensen bij elkaar kwamen. Ook deze bijeenkomst werd beëindigd. Hierna dook een kleiner deel weer op bij het Wandelbos, het Droogdokkeneiland en de Kalverstraat in Tilburg, bij de Noorderplas.  

Aanrijding

Agenten zagen dat omstreeks 02.10 uur op de Kalverstraat een voetganger werd aangereden door een auto met daarin vier inzittenden. De automobilist reed echter na de aanrijding door. De bevindingen werden via de portofoon doorgegeven. Andere dienders zagen de bedoelde auto rijden. Ze hebben de bestuurder staande gehouden. Daar er rekening werd gehouden met opzet, werden alle vier de inzittenden, middels de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten aangehouden. Uiteindelijk is de bestuurder, een 25-jarige Tilburger, vastgezet. Hij wordt in elk geval verdacht van het verlaten plaats ongeval. Bovendien weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse en drugstest. De toedracht van de aanrijding wordt verder onderzocht. Er is wellicht sprake van nog een tweede slachtoffer die in hetzelfde groepje liep als de 23-jarige man uit Best. Die inwoner uit Best werd met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

 

Update 13.30 uur
Het 2e slachtoffer van de aanrijding heeft zich bij de politie gemeld, het gaat om een 19-jarige Tilburger. Hij is zojuist als getuige gehoord en beraadt zich nog of hij aangifte doet. Hij raakte lichtgewond en heeft wat schade aan telefoon en schoenen.

 

Bekijk melding

Gestolen container met zonnepanelen teruggevonden

Publicatie datum: 28-09-2020 03:37:00
De politie heeft vrijdag 25 september in Loon op Zand een container met zonnepanelen teruggevonden die de nacht er voor in Tilburg gestolen was. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Vrijdagochtend werd in Tilburg door een logistiek bedrijf aangifte gedaan van de diefstal van een container geladen met zonnepanelen met een waarde van bijna 200.000 euro. De betreffende container is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 september door een onbekende trekker met oplegger opgehaald. De dieven hebben zich toegang tot het terrein verschaft door met de vrachtwagen door een gesloten slagboom te rijden.

kentekenplaat

Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding over een onbeheerd achtergelaten oplegger met container in Loon op Zand. Bij controle bleek dit de gestolen container met de zonnepanelen te zijn. De container was niet afgesloten en de kentekenplaat van de oplegger was ook verdwenen.

De container is door de eigenaar weer opgehaald. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Bekijk melding

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Publicatie datum: 10-02-2020 12:36:00
Vanmorgen is omstreeks 06.00 uur met toestemming van de officier van justitie een 49-jarige man in zijn woning in de Gemeente Loon op Zand aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn ex-partner, een 53-jarige vrouw op haar woonadres in de gemeente Waalwijk hebben mishandeld.

De politie kreeg zondagavond een melding dat voor een woning in de gemeente Waalwijk een vervelende ex aan de deur zou staan. Agenten zijn direct ter plaats gegaan.  Een huilende vrouw met opgezwollen gezicht en een dicht oog deed uiteindelijk open. Haar kleding was met bloed besmeurd.  Ze vertelde dat ze door haar ex was mishandeld.  Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.  De ex had zijn scooter achtergelaten en was te voet gevlucht.  In overleg met de officier van justitie is hij vanmorgen in zijn woning aangehouden.  Of het slachtoffer aangifte doet is nog niet bekend, maar dat is om een vervolging in te stellen ook niet noodzakelijk.  De verdachte werd al eerder op hetzelfde adres voor een soortgelijk feit aangehouden. .

 

Bekijk melding

Veel inbraken in sportaccommodaties, politie roept op alert te zijn

Publicatie datum: 15-01-2020 01:37:00
In de eerste twee weken van deze maand zijn bij de politie in Midden-West Brabant al acht inbraken gemeld in sportaccommodaties. Met name de kantines van tennisverenigingen zijn gewilde objecten voor inbrekers, maar ook een atletiekvereniging in Dongen werd zelfs twee achtereenvolgende dagen slachtoffer van het dievengilde. De politie onderzoekt of er sprake is van dezelfde dadergroep en vraagt om alertheid.

De dieven lijken vooral uit te zijn op contant geld, maar bij een inbraak bij een tennisvereniging in Loon op Zand werden zelfs enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen.  De politie roept beheerders van met name sportkantines op om ’s nachts geen contant geld in de kassa achter te laten en dit ook te melden. Verder is het raadzaam om waardevolle spullen goed op te bergen en goed af te sluiten. Enkele getroffen sportverenigingen beschikken over een alarm waardoor de politie snel ter plaatse kon zijn. Helaas is het (nog) niet gelukt om daders op heterdaad aan te houden.

Buurt- en sporenonderzoek

De politie doet indien mogelijk buurt- en sporenonderzoek en vraagt omwonenden om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als er sprake is van een verdachte situatie.  Agenten komen dan zo snel mogelijk ter plaatse.

 

Overzicht inbraken

6 januari 2020
Er wordt ingebroken bij de rugbyclub aan de Scheibaan in Oisterwijk. De daders breken een container open en stelen een compressor.

11 januari 2020
Eerste Inbraak bij atletiekvereniging aan de Hertog Janstraat in Dongen. Een ruit van een deur vernield. Er is niets weggenomen.

12 januari 2020
Tweede inbraak in de kantine van atletiekvereniging aan de Hertog Janstraat in Dongen. Er is een complete ruit uitgenomen Er is een kluis weggenomen.

Inbraak bij voetbalvereniging aan de Middelstraat in de Moer Er werd een ruit vernield. De gehele bar werd overhoop gehaald.

13 januari 2020:
Inbraak bij Tennisvereniging aan de Julianalaan in Sprang-Capelle.  Er werd een ruit uitgenomen.  Er werden enkele flessen wijn en speciaal bier weggenomen.

14 januari 2020
Inbraak bij tennisvereniging aan de Ippelseweg in Nieuwendijk. Er werd een raam vernield. Er werd tevergeefs naar geld gezocht. Ook werd een kast opengebroken.

Inbraak bij een tennisvereniging aan de Wieldrechtstraat in Waspik. Er werd een hekwerk doorgeknipt en een raam ingeslagen. Er is contant geld gestolen.

Inbraak in een container en garage van tennisvereniging aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. Hierbij zijn enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen,

Bekijk melding