112 meldingen politie in Leidschendam-Voorburg

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Leidschendam-Voorburg

Beelden straatrover in Team West

Publicatie datum: 06-04-2021 10:47:00
Vandaag in Team West vragen we nogmaals aandacht voor een overval op een snackbar in Nootdorp en een straatroof op de Valkenboslaan in Den Haag. Verder tonen we camerabeelden van een man die inbreekt in een appartement in Rijswijk en van een man die probeert in te breken in huis in Leidschendam.

Overval snackbar - Nootdorp
Op zaterdag 16 januari rond 21.00 uur wordt een snackbar aan de Dorpsstraat in Nootdorp overvallen. Een man met een rode plastic boodschappentas en een vuurwapen loopt de snackbar in, bedreigt de medewerkster en eist geld. Met het geld rent hij, samen met een mededader die buiten staat te wachten, weg in de richting van de Kerkweg. In de uitzending tonen we camerabeelden van de twee mannen.

Straatroof - Den Haag
Op dinsdag 15 december 2020 rond 19.45 uur stond een man bij een supermarkt aan de Fahrenheitstraat en zag dat een andere man zijn gebruikte mondkapje op straat gooide. Hierover maakte hij een opmerking, maar werd vervolgens door de vervuiler uitgescholden. De man vervolgde zijn weg. Vermoedelijk was de andere man hem gevolgd, want bij de benzinepomp aan de Valkenboslaan trok deze man met geweld de koptelefoon en muts van zijn hoofd en rende hiermee weg. In deze uitzending tonen we camerabeelden van de straatrover.

Woninginbraak - Rijswijk
Op dinsdag 15 december rond 19.00 uur is door twee mannen ingebroken in een appartement in de Titus Brandsmastraat in Rijswijk. De mannen komen het appartementengebouw binnen door met iemand ‘mee te lopen’. Eenmaal binnen trappen ze de voordeur in en nemen diverse spullen mee. Een van de twee mannen liep met een blindegeleidestok. Hij is inmiddels herkend. In de uitzending tonen we beelden van de andere verdachte.

Poging woninginbraak Leidschendam
Op zaterdagnacht 26 december struint een man de Duimerij in Leidschendam af op zoek naar een woning waar hij kan inbreken. Rond 05.30 uur probeert hij met een breekvoorwerp een raam open te breken. In de uitzending tonen we camerabeelden van deze inbreker.

Resultaten
Dankzij de uitzendingen van Team West en Opsporing Verzocht over het steekincident op het Julialaantje te Rijswijk heeft de verdachte zich op dinsdag 30 maart gemeld aan een politiebureau. Hartelijk dank voor al uw tips.

Podcast Podcast cold case Hans Schonewille - Leiden 
Vanavond komt Opsporing Verzocht vanaf 20.00 uur met de derde aflevering in de 6-delige wekelijke podcastserie in deze zaak. Deze podcastserie is te beluisteren op www.opsporingverzocht.nl/podcast. In deze zaak heeft de hoofdofficier van justitie in Den Haag een beloning uitgeloofd van 30.000 euro voor de tip die leidt naar de oplossing in deze zaak.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald.
Op woensdag 7 april wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Bekijk melding

Verdachte aangehouden voor brandstichtingen in Leidschendam

Publicatie datum: 02-11-2020 02:13:00
De politie heeft maandagochtend 2 november rond 08:00 uur een verdachte aangehouden voor brandstichtingen in Leidschendam. De verdachte is een 26-jarige man uit Leidschendam. De man zit op dit moment nog vast en wordt verhoord.

Sinds april worden in Leidschendam regelmatig auto’s en andere voertuigen in brand gestoken. De recherche heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar deze brandstichtingen en daaruit volgde deze aanhouding. De man wordt ervan verdacht een aantal van de branden te hebben gesticht.

Burgemeester Tigelaar: “Voor de slachtoffers van de autobranden, maar ook voor alle ongeruste inwoners waarvan er sommige zelfs ’s avonds bang waren op straat, is dit goed nieuws. Brandstichting is onacceptabel. Dit is een goed resultaat in het lopende onderzoek.”

Het opsporingsonderzoek loopt nog steeds door. Dus heeft u informatie die mogelijke nuttig kan zijn voor het onderzoek? Of was u getuige van een autobrand? Bel dan 0900 8844 voor de politie. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bekijk melding

Omwonende voorkomt inbraak

Publicatie datum: 12-03-2020 11:28:00
Een vrouw die haar hond uitliet, zag woensdag 11 maart twee mannen lopen op de Oude Trambaan, die opvallend veel belangstelling hadden voor woningen. Ze twijfelde geen moment en belde de meldkamer van de politie.

De vrouw zag omstreeks 18.25 uur twee mannen lopen die zodanig geinteresseerd naar woningen in de omgeving keken dat het de vrouw direct opviel. Zij sprak de beide mannen aan en vroeg of ze iets of iemand zochten. De twee antwoordden in eerste instantie niet, na enige tijd vertelde één van de mannen dat zij het huis van een vriend zochten. Daarna liepen ze snel verder. De vrouw vertrouwde het absoluut niet en belde de politie. Ze gaf een duidelijk signalement van de twee mannen en vertelde ook aan de meldkamer in welke richting ze gelopen waren.

Gewaarschuwde agenten troffen twee mannen, die aan het signalement voldeden, aan op de Veursestraatweg toen ze net een tuin van een woning uit kwamen. De bewoner gaf desgevraagd aan de mannen niet te kennen. Toen de agenten stonden te praten met de bewoner kwam er een melding dat er kort daarvoor in een woning aan de Oude Trambaan geprobeerd was in te breken, maar dat dat niet was gelukt. De agenten hielden de twee mannen aan op verdenking van poging inbraak. De twee, 19 en 24 jaar oud, beiden uit Roemenie zitten nog vast voor verhoor.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl. 

 

Bekijk melding

Beelden brandstichter grillroom De Lier in Team West

Publicatie datum: 25-02-2020 12:53:00
In deze uitzending van Team West tonen we onder meer camerabeelden van een brandstichting in een grillroom aan de Hoofdstraat in De Lier. Deze brandstichting vond plaats zondag 15 december 2019. Herkent u de brandstichter?

Verder tonen we camerabeelden van een woninginbreker in Leidschendam. De bewoner zag op zijn mobiele telefoon live beelden van de inbraak in zijn huis.

De Lier| Brandstichting
Op zondag 15 december 2019 tussen 05.20 en 05.30 uur vond een brandstichting plaats in een grillroom in de Hoofdstraat in De Lier. Op camerabeelden is te zien dat een man naar de grillroom loopt en een steen door het raam gooit. Vervolgens is te zien dat de man een fles met een brandende vloeistof naar binnen gooit. De brand is door een buurman geblust waardoor de schade beperkt is gebleven. 

Delft | Diefstal kentekenplaten en tanken zonder te betalen
Tussen woensdag 26 juni 2019 09.00 uur en donderdag 27 juni 2019 11.00 uur werden kentekenplaten gestolen van een auto die geparkeerd stond in de Hugo de Grootstraat in Delft. Na de diefstal wordt er meerdere keren getankt zonder te betalen met een Renault Megane. Op deze auto zitten de gestolen kentekenplaten. In de uitzending tonen we beelden van de man die de kentekenplaten wegneemt.

Den Haag | Mishandeling en belediging kassière
Op donderdag 2 januari rond 17.50 uur werd een kassière mishandeld en beledigd in een supermarkt aan de Laakweg. In de uitzending tonen we beelden van een man die het slachtoffer vol in het gezicht slaat en in haar richting spuugt. In de supermarkt beledigde en sloeg hij ook een aantal van de aanwezige klanten die de vrouw wilden helpen. Weet u wie deze man is?

Leidschendam | Woninginbraak
Op donderdag 16 januari rond 10.50 uur vond een inbraak plaats in een woning aan de Landscheidingsstraat in Leidschendam. De bewoner kreeg via zijn mobiele telefoon live beelden te zien van de woninginbraak. In deze uitzending tonen we beelden van de inbreker. Uit onderzoek bleek dat de cilinder uit het slot was gehaald.

Noordwijk | Aangetroffen sieraden
Bij een huiszoeking bij een verdachte zijn eind januari 2020 verschillende spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. Een aantal daarvan kon herleid worden naar de regio Rotterdam en Noordwijk. Ze waren buitgemaakt bij verschillende inbraken. Niet alles kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren dus we willen graag weten wie dat zijn. Herkent u de spullen?

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Bekijk melding

Autobranden Leidschendam-Voorburg in Team West

Publicatie datum: 26-02-2019 10:25:00
Opsporingsprogramma Team West vraagt vanavond aandacht voor de autobranden in Leidschendam en Voorburg van de afgelopen weken. Als laatste ging in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari een haspelwagen in vlammen op aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Het is nog te vroeg om te zeggen of alle branden het werk zijn van dezelfde dader(s). De politie hoopt informatie te krijgen van mensen die iets voor, tijdens of na de branden hebben gezien. Ook hoort de politie graag of mensen bewakingscamera’s hebben hangen in de buurt van die plaatsen. Mensen die iets verdachts zien, wordt gevraagd signalementen en kentekens te noteren en direct 112 te bellen. Ook wordt hondenbezitters gevraagd tijdens het uitlaten extra goed om hun omgeving te letten.

Een 31-jarige man uit Ter Aar met een beperking werd slachtoffer van phishing. Hij kreeg een mail dat hij zijn bankpas moest opsturen waarna hij een nieuwe zou krijgen. De mail leek van zijn bank te komen maar deze was vals. Een onbekende man maakte twee dagen later 4500 euro buit tijdens een aantal pintransacties bij het Fair Play Casino aan de Coolsingel in Rotterdam. Hoe deze oplichter aan de pincode is gekomen, wordt onderzocht. De man is bij het pinnen op beeld gezet.

In de hal van het centraal station van Den Haag heeft een insluiper toegeslagen in een satébar. Hij kwam via de achterkant binnen door een deur op een kier. Hij nam een telefoon en een laptop van het personeel mee. Ook deze man staat op beeld.

Een 85-jarige vrouw is bij het winkelcentrum van Voorburg van haar bankpas bestolen via een babbeltruc. In de Bucaillestraat vroeg een man haar de weg naar Amsterdam met een kaart in zijn hand. In de tussentijd heeft hij haar bankpas weten te bemachtigen. Bij de ING in Voorburg heeft hij vervolgens geld gepind. Uiteindelijk is haar pinpas op negen verschillende plekken gebruikt. In Voorburg, Rotterdam, Veghel en zelfs in België. In Rotterdam is hij in het gezelschap van een tweede man. In totaal is er 5280 euro opgenomen. De beide mannen staan op camerabeelden.

Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook informatie delen met de WhatsApp tiplijn 06-10000012. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen via 06-57876279.  

Team West: dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Bekijk melding

Teamchef Leidschendam-Voorburg: Tegengaan autobranden heeft hoogste prioriteit

Publicatie datum: 22-02-2019 03:05:00
In de periode van 11 tot en met 18 februari brandden er zes auto’s uit in de gemeente Leidschendam/ Voorburg. Deze autobranden hebben een grote maatschappelijke impact. Het tegengaan van autobranden is voor het politieteam Leidschendam/ Voorburg dan ook van de hoogste prioriteit.

Teamchef Leidschendam-Voorburg, Jaap de Kok: “Het is bijzonder vervelend als u het slachtoffer wordt van een autobrand. Het is ook een delict dat veel onrust in de buurt veroorzaakt. Daarom is een projectgroep opgericht die zich intensief bezighoudt met dit onderwerp. Enerzijds richt de projectgroep zich op toezicht in de wijk, daarnaast wordt ingezet op opsporing, we willen namelijk die brandstichter(s) pakken!” Diverse specialismen zijn aangesloten bij de projectgroep, zodat het probleem vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd. Jaap: Deze autobranden moeten stoppen! Daarbij hebben we wel de hulp van de burgers nodig.”

De aanpak van autobranden kost veel tijd en energie. Meerdere factoren maken het lastig om grip te krijgen op brandstichters. Autobranden worden vaak ’s nachts gepleegd, waardoor er geen getuigen zijn. Bewijsmateriaal verzamelen is ook lastig, omdat dit verdwijnt in de brand. Daarnaast is er geen eenduidig beeld van daders.

De projectgroep besluit welke maatregelen de politie zelf neemt tegen de autobranden. Maar ook de hulp van de inwoners van Leidschendam en Voorburg is hard nodig. Jaap: “Bewoners zijn onze oren en ogen in de wijk. Vooral hondenbezitters laten iedere dag de hond uit via een vast rondje, en zijn daardoor vertrouwd met de omgeving. Het valt hen waarschijnlijk snel op als er iets afwijkt in het straatbeeld of iemand zich verdacht gedraagt. Als u iets verdachts ziet, belt u dan gelijk 1-1-2. U hoeft niet bang te zijn dat u voor niets belt, want de centralist van de meldkamer stelt gerichte vragen en schat in welke handelingen nodig zijn.”

In de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 februari worden de autobranden behandeld. Om hier aandacht voor te vragen hebben agenten donderdag 21 februari flyers uitgedeeld in de wijk.

Bekijk melding

Politiebureau Leidschendam-Voorburg wijzigt openingstijden

Publicatie datum: 04-07-2018 04:05:00
Het politiebureau aan het Temeculaplein in Voorburg heeft met ingang van zaterdag 14 juli aangepaste openingstijden voor het publiek.

Vanaf 14 juli is dit bureau voor het doen van aangifte geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur.

Buiten deze tijden en op feestdagen is het politiebureau gesloten voor het publiek. Wel is het in spoedgevallen mogelijk om via de intercom contact te leggen met het service centrum van de politie. Deze nieuwe openingstijden zijn besproken met de gemeente.

Mogelijkheden aangifte
Het aanpassen van de openingstijden is noodzakelijk in verband met beperkte politiecapaciteit en het is mogelijk omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om een aangifte of melding te doen via www.politie.nl of via 0900-8844 een afspraak maken. Meer informatie over de manieren waarop u aangifte kunt doen, leest u op www.politie.nl/aangifte.

Beschikbaar op straat
Omdat het politiebureau voor het publiek korter is geopend, zijn ook minder agenten nodig om het bureau bemand te houden. Deze agenten komen beschikbaar voor ander politiewerk op straat.

Contact
De politie blijft 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar en beschikbaar. Wilt u met de politie in Leidschendam-Voorburg in contact komen, kan dat via 0900-8844 of via www.politie.nl. Heeft u met spoed politie nodig, bijvoorbeeld als iemands leven in gevaar is of als u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak, kunt u altijd bellen met 1-1-2

Social media
Via social media kunt u politie Leidschendam-Voorburg ook volgen:
Twitter: @PolLeidVburg
Instagram: @politie_leidschendam_voorburg
Facebook: @politieleidschendamvoorburg

Bekijk melding

Man aangehouden na mishandeling ambtenaar

Publicatie datum: 01-02-2018 08:49:00
In het gemeentehuis aan de Koningin Wilhelminalaan mishandelde een onbekende man op woensdag 31 januari omstreeks 13.00 uur een medewerkster met een voorwerp. Agenten hielden een 25-jarige Zoetermeer op de J.S. Bachlaan aan als verdachte van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Een beveiliger zag dat de 25-jarige man de medewerkster sloeg en greep direct in. Ook belde hij onmiddellijk de politie. Kort daarna liep de verdachte het pand uit, met de beveiliger in zijn kielzog. Toen agenten arriveerden, hielden zij de Zoetermeerder aan. De man zit vast en wordt gehoord. De medewerkster deed aangifte. 

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Bekijk melding