112 meldingen politie in Capelle aan den IJssel

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar avondklokrellen Rotterdam

Publicatie datum: 24-03-2021 02:04:00
Rechercheurs hielden deze week weer drie verdachten aan op verdenking openlijke geweldpleging tijdens de rellen in Rotterdam van 25 januari jl. Het gaat om 17, 18 en 21-jarige jongens uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Foto Mediatv.nl 

De 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel is te zien op de beelden bij vernielingen aan straatmeubilair en het gooien van een scooter op de rijweg.
De 18-jarige Rotterdammer is te zien op de beelden bij de brandstichting van een scooter.
De 21-jarige Rotterdammer is te zien op de beelden bij de vernielingen en brandstichting nabij een container en gooien van stenen richting agenten.

Op 25 januari werden bijna zestig verdachten aangehouden. Sinds de start van het onderzoek zijn tot nu toe in totaal vierentwintig verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Meer aanhoudingen worden dan ook verwacht.

Nieuwe beelden
Nog steeds komen nieuwe verdachten in beeld. Donderdag 25 maart tonen we daarom weer beelden van relschoppers in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Alle verdachten zijn zien te zien op https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/07-wie-herkent-de-verdachten-ongeregeldheden-rotterdam.html

Informatie?
Herken jij 1 van de verdachte(n)?
- Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld svp altijd het VRDAM nummer wat op de foto staat. 
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734

Bekijk melding

Twee aanhoudingen voor schietincident in woning Capelle aan den IJssel

Publicatie datum: 23-01-2021 11:21:00
Vrijdagavond 22 januari werden schoten gelost in een woning aan de Constantijn Huygensstraat. De bewoner raakte hierbij lichtgewond. In de Meern zijn even later twee mannen aangehouden. Ook is een vuurwapen gevonden.

Foto: Nieuws op Beeld (copyright)

 

Rond acht uur stonden twee mannen bij de woning aan de deur. Omdat de bewoner een afspraak had met één van de mannen, die hem verder onbekend zijn, liet hij hen binnen. De afspraak mondde uit in een ruzie waarbij door één van de daders schoten zijn gelost. De 47-jarige bewoner wist de mannen zijn huis uit te werken. Tijdens het hele gebeuren was zijn 33-jarige vriendin ook in het huis.

Ruim een half uur later vond in Utrecht een achtervolging plaats waarbij een vuurwapen uit het raam van een auto zou zijn gegooid. De inzittenden bleek te voldoen aan het signalement van één van de mannen die even daarvoor in Capelle aan den IJssel in de woning aan de Constantijn Huygensstraat waren. Het gaat om een 31-jarige Schiedammer en een 19-jarige Rotterdammer .Beiden zijn aangehouden. Ook is een vuurwapen terug gevonden.

De politie onderzoekt de zaak nader en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben, die beelden hebben van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashboardcamera. Ook mensen die op andere wijze informatie hebben, vragen wij te bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.

Bekijk melding

Politie vindt illegaal vuurwerk in auto na snelheidsovertreding bestuurder

Publicatie datum: 18-01-2021 09:49:00
Een 21-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel is zondag 17 januari, even na 16.30 uur, aangehouden na het uitten van beledigingen na een staande houding. Een agent van Team Verkeer voerde een onopvallende motorsurveillance uit op de A12 en zag de bestuurder met hoge snelheid rijden en hield hem staande op de Verlengde Tuurluur in Waarder voor een controle.

De bestuurder was het niet eens dat zijn rijbewijs werd ingevorderd vanwege de hoge snelheid en beledigde de agent meerdere keren ondanks waarschuwingen. Hierop werd de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding viel een taser uit zijn zak waarna in de auto werd gekeken. In de kofferbak van zijn auto werden 252 stuks (12,6 kilo) illegaal, zwaar vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen. Het gaat om Cobra’s 6, Exploders 4 en Caramella’s. Naast het vuurwerk werd ook een geldbedrag in beslaggenomen. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Bekijk melding

Verdachte brandstichting aangehouden

Publicatie datum: 22-12-2020 10:16:00
Rond 07.30 uur vanmorgen brak op de tweede etage brand uit in een voormalig kantoorpand aan het Roer. De politie startte direct een groot onderzoek. Rechercheurs en agenten van het basisteam zochten met man en macht naar aanwijzingen op een mogelijke verdachte. In het begin van de avond leidde het onderzoek naar een 34-jarige verdachte zonder vaste woon- en of verblijfplaats. De politie wist de man desondanks te traceren. Hij kon kort voor 22.00 uur worden aangehouden.

Nadat de brand vanmorgen was bedwongen, verrichtte medewerkers van de Forensische Opsporing een uitgebreid spoirenonderzoek. Uit getuigenverklaringen kwam een summier signalement naar voren: een man met een zwarte rugzak. Voor de recherceurs en agenten voldoende aanknopingspunten om op door te rechercheren.  

"We zijn enorm opgelucht dat we zo snel een verdachte konden aanhouden. We hopen dat daarmee de rust onder de flatbewoners terugkeerd. Begrijpelijkerwijs zorgde twee branden in enkele dagen tijd voor veel onrust onder de bewoners. Het onderzoek naar de branden en de mogelijke betrokkenheid van de nu aangehouden verdachte gaat onverminderd door.

Vorige week vrijdagmorgen, 18 december, brak in hetzelfde complex en op dezelfde tijd ook al brand uit. Ook toen hing er een sterke benzinegeur.  De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook betrokken is bij deze brand. 

Bekijk melding

In Team West beelden van een woninginbreker

Publicatie datum: 24-11-2020 02:09:00
Vanavond in Team West vragen we aandacht voor een woninginbraak in Rijswijk en een WhatsApp- fraude in Nootdorp.

Woninginbraak – Rijswijk
In de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni werd er ingebroken bij een woning aan de Broekslootkade in Rijswijk. De bewoners werden rond 00.15 uur wakker van een harde tik. Nadat de bewoners naar beneden gingen zagen zij dat dat er in hun woning was ingebroken. Er waren diverse goederen weggenomen zoals een drone, een tablet en een Ipad. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de inbreker.   

WhatsApp- fraude – Nootdorp
Op dinsdag 24 maart heeft een aangeefster een bedrag van ruim 3600,- euro overgemaakt naar een rekeninghouder in Nootdorp. De aangeefster kreeg zogenaamd van haar schoondochter via WhatsApp het dringende verzoek geld over te maken naar een rekeningnummer. Dit omdat ze zogenaamd in nood was en dringend geld nodig had. De aangeefster heeft toen een bedrag van ruim 3600,-  euro overgemaakt naar deze rekening. Het geld werd nadat het werd gestort direct opgenomen bij verschillende pinautomaten in Capelle aan den IJssel. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van een man die een geldbedrag heeft opgenomen.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000. U kunt ook een tip geven via het onderstaande tipformulier. 

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

 

 

Bekijk melding

Winkeleigenaar bedreigd met hamer om twee zakkken chips

Publicatie datum: 03-11-2020 09:41:00
De eigenaar van Toko Tropical aan het Hollandsch Diep is vrijdagavond bedreigd door een overvaller met een hamer. De overvaller wilde geld, maar omdat er vrijwel alleen nog maar gepind wordt in de toko was dit er niet. De overvaller ging er uiteindelijk met alleen twee zakken chips vandoor.

Ondanks dat de overvaller bijna geen buit heeft gemaakt, wil de politie er toch alles aan doen om deze overvaller aan te houden en te voorkomen dat hij nog andere slachtoffers kan maken. Daarom komt de politie graag in contact met mensen die de overval hebben gezien, die de overvaller aan hebben zien komen of juist hebben zien vluchten of die om andere reden meer weten over deze zaak.

De overvaller kwam om 19.19 uur de winkel op het Hollandsch Diep in Capelle aan den IJssel binnen. De winkeleigenaar was net een klant aan het helpen toen een man met een hamer in zijn hand de winkel binnen kwam. De man zei dat het een overval was en dat hij geld wilde. De man wordt rond de 18 jaar geschat, heeft een donkere huidskleur, is zo’n 1.80m lang en heeft een slank, gespierd postuur. Hij droeg donkerkleurige kleding; een bodywarmer en een hoodie en een zwartkleurig mondmasker.

Heeft u informatie die van belang zou kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met het overvallenteam via 0900-8844 of laat uw tip achter onder dit bericht. Anoniem melden kan via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bekijk melding

Snelle aanhouding na diefstal motoren

Publicatie datum: 29-05-2020 04:07:00
In de nacht van dinsdag 26 mei op woensdag 27 mei werden er twee motoren weggenomen in Capelle aan den IJssel. Een van de motoren werd door de verdachte(n) al dan niet tijdelijk gestald in Ridderkerk. Surveillerende agenten zagen dat deze motor woensdag 27 mei rond middernacht door twee mannen in een transportbusje werd gezet.

Zij reden vervolgens weg en werden door de agenten gevolgd. Op Rijksweg A15 probeerden de twee verdachten zich aan een staandehouding van de politie te onttrekken en sloegen zij op de vlucht. Na een korte achtervolging stopten zij op de vluchtstrook en renden de bus uit. Met behulp van een diensthond konden de twee verdachten snel worden aangehouden. De politie ontdoet hun betrokkenheid bij mogelijke meerdere motordiefstallen. 

Bekijk melding

Fietser gewond na aanrijding met politieauto

Publicatie datum: 11-04-2020 08:22:00
Zaterdagmiddag is een fietser gewond geraakt nadat hij werd geraakt door een politieauto. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de oorzaak.

Om kwart over zes waren agenten in de politieauto op weg naar een melding van een vechtpartij in de buurt toen op het kruispunt Schenkelse Dreef/ 's Gravenweg de auto en een fietser elkaar raakten. De fietser was eventjes buiten bewustzijn, maar kwam snel daarna weer bij. De traumahelikopter kwam ter plaatse om de jongen na te kijken. De fietser is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeerspolitie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Bekijk melding

Politie vindt AK-47 in garagebox: Wie is de eigenaar?

Publicatie datum: 16-03-2020 05:08:00
Afgelopen zaterdag deed de politie van Capelle aan den IJssel een bijzondere ontdekking, in een garagebox aan de Narcisstraat te Capelle aan den IJssel bleek een automatisch vuurwapen te zijn verstopt. Na een melding door de eigenaar van de box werd het wapen door agenten in beslag genomen. Het onderzoek naar de herkomst is in volle gang.

Beeld: stockfoto forensische opsporing

De eigenaar van de garagebox ontving informatie dat er een wapen in zijn opslag verborgen zou zijn. Hierop ging hij zoeken in zijn box. Toen hij daadwerkelijk een wapen aantrof, belde hij de politie. Agenten vonden vervolgens het automatische wapen, met daarbij een voorraad scherpe patronen.

Het wapen is door de Forensische Opsporing meegenomen voor onderzoek. Dat richt zich onder andere op vingerafdrukken en DNA, zodat kan worden achterhaald wie het wapen mogelijk heeft vast gehad of in het bezit heeft gehad. Moderne DNA-technieken kunnen tegenwoordig doorslaggevend zijn voor het achterhalen van daders en het oplossen van misdrijven. Zo kan ook worden gekeken of het wapen wellicht eerder is gebruikt bij  criminele activiteiten.

Het wapen is van straat, nu de eigenaar nog. De politie kan uw hulp ook gebruiken. Weet u van wie het wapen is dat is gevonden aan de Narcisstraat? Heeft u informatie? Dat kunt u natuurlijk bellen met 0900-8844, maar uw melding kan ook anoniem blijven. Bel dan met M op 0800-7000.

Bekijk melding

Onderzoek zedenmisdrijf Capelle afgehandeld

Publicatie datum: 20-02-2020 01:01:00
Het onderzoek naar het zedenmisdrijf dat op vrijdag 14 februari plaatsvond op de PC Boutenssingel is afgerond.

Uit het uitgebreide onderzoek, dat bestond uit: een passanten onderzoek, uitkijken van camerabeelden, sporen onderzoek door de Forensische Opsporing en het NFI, is gebleken dat er géén zedenmisdrijf heeft plaatsgevonden.

De politie en het Openbaar Ministerie bedankt iedereen die op wat voor wijze dan ook informatie heeft geleverd.

 

 

Bekijk melding

Rij-instructeur aangehouden voor seksuele handelingen met minderjarige

Publicatie datum: 14-02-2020 09:45:00
De politie heeft afgelopen woensdag een 23-jarige man aangehouden die verdacht wordt van seks met een minderjarig meisje (17). Hij zou haar rijlessen hebben aangeboden in ruil voor seksuele handelingen.  

Het onderzoek van de Afdeling Vreemdelingenpolitie identificatie en Mensenhandel (AVIM) startte na het zien van een advertentie op de website sexjobs.nl. De verdachte adverteerde daar met rijlessen die betaald konden worden door seksuele handelingen te verrichten. Gedurende het onderzoek ontdekte het team dat de verdachte seks had gehad met het meisje.  

De 23-jarige man is afgelopen woensdag in zijn woning in Capelle a/d Ijssel aangehouden. Hij zit vast en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bekijk melding

Wie kan straks de klus eindelijk afmaken?

Publicatie datum: 21-01-2020 08:45:00
Update 1: de reacties van mensen die denken hun gereedschap te herkennen stromen vanuit het hele land binnen. Zodra wij hebben vastgesteld van wie het gestolen gereedschap is, dan ontvangt de betreffende eigenaar een bevestiging van ons. Ontvangt u géén bericht? Dan is het gereedschap dat u als gestolen hebt opgegeven, helaas niet bij deze vondst aangetroffen. Update 2: Om de rechtmatige eigenaar te kunnen vaststellen, hebben wij van u nodig: een kopie van de aangifte van de diefstal, een bewijs van aankoop of een specifiek kenmerk van het gereedschap. Na een tip vonden we donderdag 16 januari in een opslagplaats in Capelle aan den IJssel een opeenstapeling van (duur) gereedschap. Dit lijkt zelfs voor de meest fanatieke klusser wat teveel van het goede.. Wij hebben het vermoeden dat het van diefstal afkomstig zou kunnen zijn. Een 51-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van heling.

Als dit gereedschap, onder andere van het merk Hilti, inderdaad is gestolen, willen we het graag teruggeven aan de eigenaren. We hebben gezocht tussen de aangiftes maar kunnen niet alles plaatsen. Denk je dat jouw spullen hiertussen staan? En kun je dat aantonen met een aangifte of ander bewijs? Laat het weten via het tipformulier. 

Bekijk melding

Diverse zoekingen en aanhoudingen in groot onderzoek naar wapenhandel

Publicatie datum: 03-12-2019 04:32:00
Maandenlang deden politie en OM onderzoek naar grootschalige wapenhandel. Vandaag werden op diverse plekken in Nederland, waaronder woonwagenkamp Huis ter Heide, aanhoudingen verricht en zoekingen gedaan. De verdachten worden verdacht voor wapenhandel en/of bezit. Eén verdachte had nog een gevangenisstraf van 20 maanden open staan voor wapenhandel.

Vanuit, onder meer, een woning in Capelle aan den IJssel werden vermoedelijk de deals gesloten. De vuurwapens werden geïmporteerd uit het buitenland. De verdachten leverden wapens, onderdelen, accessoires en munitie. Tientallen klanten vanuit het hele land wisten de ‘groothandel’ in Capelle aan den IJssel te vinden.

Vandaag werden acht verdachten aangehouden. Een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel, vier Rotterdammers van 23, 24, 28 en 31 jaar en een 30-jarige man uit Huis ter Heide. Zij worden allen verdacht samen betrokken te zijn bij de handel in vuurwapens. Een 41-jarige man uit Gouda en een 22-jarige man uit Gouda werden aangehouden op verdenking van wapenbezit. 

 

politie

Het onderzoeksteam deed zoekingen in twaalf woningen in Den Haag, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda en Huis ter Heide en twee bedrijfspanden in Capelle aan den IJssel. Daarbij werden twee handvuurwapens,  munitie, grote sommen contant geld, 100 kilo illegaal vuurwerk en verdovende middelen gevonden. Ook werden acht auto’s in beslag genomen die op een later moment zullen worden doorzocht. Aan de doorzoekingen nam ook een gespecialiseerd team van het Ministerie van Defensie deel, alsmede de politie Haaglanden, Midden Nederland en de Landelijke Eenheid. 

Het vermoeden is dat de verdachten mede verantwoordelijk zijn voor de grote hoeveelheid wapens die in Rotterdam en omstreken in het milieu in omloop zijn. Rotterdam en omstreken worden dit jaar geteisterd door een groot aantal incidenten waarbij vuurwapens worden gebruikt. In 2019 heeft nu al een record aantal schietpartijen plaatsgevonden in de eenheid Rotterdam. De teller staat nu al op 93, waar heel 2018 uitkwam op 71. In 2017 was dit 84, in 2016 eindigde de teller op 85. Politie, OM en gemeenten halen alles uit de kast om wapengebruik, -bezit en -handel aan te pakken. We treden hier hard tegen op, niet alleen met onderzoeken naar de schietpartijen en verdachten, maar ook naar de wereld erachter, de wereld van de wapenhandel.  De nu aangehouden verdachten stonden breed bekend als grote spelers in deze wereld en waren vaste leveranciers aan de tussenhandel van het criminele milieu.

Onlangs verhoogde het Openbaar Ministerie de beloning voor het ‘wegtippen’ van een vuurwapen via TCI naar macximaal 750,-. TCI staat voor Team Criminele Inlichtingen en is een afdeling van de politie die haar bronnen mag afschermen en informatie vertrouwelijk kan behandelen. Het onderzoek naar de wapenhandel van vandaag begon ook met een tip die via de TCI binnen kwam.

De politie heeft de hulp van burgers bij de aanpak van wapenbezit en wapengeweld hard nodig. Heeft u weet van een wapen, dan kunt u deze op verschillende manieren kwijt. Natuurlijk kunt u gewoon terecht bij 0900-8844 of www.politie.nl. Wilt u bellen met TCI, dan kunt u terecht op 079-3458 999. Blijft u liever anoniem, dan kunt u uw informatie kwijt op 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.

 

Bekijk melding

Drie keer drie is negen scooterdieven

Publicatie datum: 29-10-2019 03:34:00
Negen scooterdieven in de boeien in drie weken tijd. Politie en Toezicht & Handhaving bundelden hun krachten in de strijd tegen scooterdiefstal. Met dit mooie resultaat.

Van 1 juni tot 1 oktober werden er tientallen scooters per maand gestolen in Ommoord, Prins Alexander en Capelle a/d IJssel. En dus werden er maatregelen genomen. In de vorm van extra toezicht door motorrijders, meer scootercontroles in die gebieden en het inzetten van de lokscooter.
De verdachten zijn tussen de  14 en 18 jaar oud en komen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De agenten uit Rotterdam-Oost gaan de komende tijd door met deze acties.

Preventie
Brommers, snorfietsen en scooters worden veel gestolen.  Misschien is het voor u zelfs al de zoveelste keer. Veel brommers en scooters worden gestolen doordat dieven ze op een aanhangwagen of in een busje zetten. Zo hebben dieven alle tijd om het slot open te breken. Zet uw kostbare bromfiets/snorfiets/scooter als het kan altijd in een stalling, schuur of box, en zet hem altijd goed op slot met minimaal twee goede sloten. Laat zo mogelijk een alarmsysteem installeren. Wordt u onverhoopt toch slachtoffer van diefstal, doe dan altijd aangifte.

 

Bekijk melding

Op zoek naar een jas in Bureau Rijnmond.

Publicatie datum: 16-10-2019 11:07:00
De overvaller is gepakt, nu zijn jas nog vinden; donderdag in Bureau Rijnmond.

Dinsdag 1 oktober werd een snackbar aan de Huydecoperstraat in Hoek van Holland overvallen door en man. Na onderzoek door de politie kon enkele dagen later een 16 jarige jongeman uit Hoek van Holland worden aangehouden. De politie is nu nog op zoek naar zijn jas en het mes dat bij de overval werd gebruikt.

Verder aandacht voor een woninginbraak in Capelle aan den IJssel en een diefstal met geweld in de Hellevoetstraat in Rotterdam.

Een straatroof is het vierde onderwerp in Bureau Rijnmond van deze week. In de Kipstraat in Rotterdam zat een vrouw nietsvermoedend een filmpje te kijken op haar smartphone toen deze door een voorbij rijdende fietser uit haar handen werd gegrist. Van de dader zijn goede beelden beschikbaar.

Reden genoeg om te kijken dus naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

Bekijk melding

57-jarige Capellenaar aangehouden voor dealen in drugs

Publicatie datum: 04-10-2019 05:17:00
Snel spullen afgeven en weer doorrijden, of bij iemand in de auto stappen en na een snelle overdracht een eindje verder weer uitstappen. Duidelijk gedrag dat gemeld moet worden, en dat deden bewoners van Capelle a/d IJssel. De politie startte een onderzoek en hield donderdag een 57-jarige man aan voor het dealen in drugs.

Bewoners maakten de politie attent op de drugsdealende buurtbewoner. De wijkagenten startten een onderzoek naar de auto die dienstdeed als verkooppunt. Uiteindelijk kwam de identiteit van de dealer boven water, en daarmee ook het voertuig. De verkoper van het witte spul werd gezien op het Dubbelspoor en op het Kleine Inez Erf in Capelle a/d IJssel. Het onderzoek werd uitgebreid, waaruit bleek dat zijn handelsgebied groter was en hij ook in Rotterdamse wijken klanten had.

Donderdag 3 oktober zagen agenten weer een snelle overdracht en hebben de man meteen aangehouden. De Officier van Justitie gaf vervolgens toestemming voor het doorzoeken van zijn huis. Een uitgebreid aanbod was het resultaat: flessen GHB, pony packs cocaïne en zware medicatie. Alle is in beslag genomen en wordt door de Forensische Opsporing onderzocht.

Bekijk melding

Wie heeft actiecamera politie aangetroffen?

Publicatie datum: 12-09-2019 09:08:00
Een politieman kwam er donderdag achter dat de actiecamera (GoPro) die hij voor de dienst droeg, weg was. De GoPro raakte, vermoedelijk bij een incident waarbij de agent fysiek geweld moest toepassen, los van zijn uniform. In het tumult van dat incident, bemerkte de agent pas later dat de GoPro weg was. Op de geheugenkaart staan beelden van verschillende inzetten van de afgelopen dagen. De politie vraagt, in het belang van de privacy van de betrokkenen, om bij aantreffen van de camera contact op te nemen met 0900-8844.

De camera zat in een harnas die de politieman draagt en maakt beelden tijdens de dienst. Een nauwkeurige en geschikte selectie van die beelden gebruikt de politie, na toestemming van de direct betrokkenen en het Openbaar Ministerie, om video's te maken over politiewerk.

Afgelopen nacht, kort na het onder controle brengen van een man in Capelle aan den IJssel, bleek dat de camera weg was. Na uitgebreid zoeken, ook met diensthonden, is de camera niet aangetroffen.

Treft u de camera aan? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.

 

*Afgebeelde foto betreft een soorgelijke foto.

Bekijk melding

Bureau Rijnmond; help de politie misdrijven oplossen.

Publicatie datum: 11-09-2019 10:39:00
In Bureau Rijnmond worden wekelijks beelden van misdrijven getoond en de politie hoopt dat de kijkers van dit regionale Opsporingsprogramma vervolgens kunnen helpen de misdrijven op te lossen.

Vorige week werd aandacht besteedt aan een Cold Case, nl. die van Helio Steward. Helio werd in 1993 doodgeschoten in Schiedam. Na de uitzending kwam een aantal tips binnen en de politie zet het onderzoek onverminderd voort.

Donderdag 12 september zal Bureau Rijnmond aandacht besteden aan twee overvallen, een woninginbraak en een babbeltruc. De overvallen werden gepleegd op de Pietersdijk en de Gruttostraat in Rotterdam terwijl de woninginbraak werd gepleegd in Capelle aan den IJssel. Daar werd uit een woning aan het Ringvaartpark een kluis gestolen. Inhoud was zo’n 80.000 euro aan sieraden

Aan de Kellogplaats in Rotterdam was een 94-jarige bewoner bijna slachtoffer van een babbeltruc. Maar hij was alert en trapte er niet in. Er zijn goede beelden van de drie verdachten.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

Bekijk melding

Update - aanhouding voor dodelijk steekincident Capelsebrug

Publicatie datum: 09-09-2019 10:16:00
Metrostation Capelsebrug is maandagochtend in alle drukte opgeschrikt door een steekincident. Een man is kort daarna aan zijn verwondingen overleden. De hele dag zocht de politie non-stop naar de verdachte die dezelfde avond kon worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Rotterdammer.

Het steekincident vond plaats op het perron van metrostation Capelsebrug richting De Terp. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Lekkerkerk, is nog gereanimeerd, maar overleed korte tijd later. Door het vroege tijdstip waren er veel mensen op het station. De politie heeft meerdere getuigen gehoord. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden als zij hier behoefte aan hebben.

Getuigen verklaren dat de mannen voorafgaand aan het steken een onenigheid hadden. Mogelijk is deze onenigheid aanleiding van het steken geweest. Het onderzoek op de plek van het misdrijf nam enkele uren in beslag. Camerabeelden van het station zijn veilig gesteld, uitgekeken en verspreid onder agenten.  De Forensische Opsporing deed sporenonderzoek op het perron.

Maandagavond konden agenten de verdachte, een 20-jarige Rotterdammer aanhouden. Het onderzoek is daarmee niet klaar. Getuigen en informatie blijven zeer welkom.  Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u wel belangrijke informatie?  Bel dan met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft met 0800-7000.
 

Bekijk melding

Ruim een miljoen euro in beslag genomen

Publicatie datum: 04-07-2019 03:18:00
Een melding van een oplettende burger en doortastend optreden van medewerkers van Handhaving & Toezicht gaven vorige week de aanzet tot drie aanhoudingen en het in beslag nemen van ruim een miljoen euro, ruim 50 kilo verdovende middelen, twee auto’s en een vuurwapen.

Het viel een inwoner van Capelle aan den IJssel woensdagavond 26 juni rond 20.00 uur op dat drie mannen zich nogal vreemd en opvallend gedroegen in de Ericastraat . Medewerkers van Handhaving & Toezicht namen een kijkje en troffen een van de mannen aan. Na controle bleek dat hij enkele tassen met geld bij zich had, waar hij niet direct een verklaring voor had. De man werd aangehouden en het geld en zijn auto werden in beslag genomen.

Uit het onderzoek dat daarop door de politie volgde werd duidelijk dat deze verdachte, een 41-jarige Duitser, contact had gehad met twee andere mannen. Van hen werd een signalement verspreid, wat al snel leidde in de richting van de verdachten. In een woning van een van de mannen werd nog meer geld gevonden, maar ook verdovende middelen en een vuurwapen. De twee mannen, een 33-jarige uit Capelle aan den IJssel en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. Twee verdachten zitten nog vast, de 42-jarige man is na verhoor heengezonden. 

(Foto: politie Rotterdam) 

Bekijk melding

Zes mannen aangehouden voor visstroperij

Publicatie datum: 02-07-2019 02:47:00
Maandagavond zijn op de Oosterscheldekering zes mannen op heterdaad aangehouden voor het illegaal vissen op verboden grond. De politie onderzoekt of zij dit stelselmatig deden en of sprake is van ondermijnende criminaliteit.

De politie is enkele weken geleden een onderzoek gestart, omdat vermoed werd dat visstropers in de periode van juni tot en met oktober enkele keren per week op de stormvloedkering visten op grote hoeveelheden zeebaars. Uit een eerste analyse blijkt dat deze praktijken al zeker tien jaar voortduren. De stropers hebben hierbij regelmatig agenten en particuliere beveiligers ernstig geïntimideerd.

Maandagavond rond 21.30 uur werden zes mannen betrapt met speciale stroperswerktuigen. Het gaat hierbij om speciale hengels voorzien van vele vishaken. De mannen variëren in de leeftijd van 30 tot en met 52 jaar, onder andere afkomstig uit Capelle aan den IJssel, 's Gravenhage en Rotterdam. Ze zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Zij zitten nog vast.

Het is algemeen bekend dat visstropers vele malen per week op zeebaars vissen op de Oosterscheldekering, maar ook in Zuid-Holland en aan de Belgische kust. De vis wordt hierna illegaal aan horecabedrijven verkocht en daarna witgewassen. De opbrengsten voor de stropers zijn vermoedelijk duizenden euro's per week. De visstekken op de Oosterscheldekering zijn verboden plaatsen, ook omdat het zeer gevaarlijk is om daar te komen.

Agenten en beveiligers, die in het verleden contacten met de stropers hadden, werden meermalen ernstig geïntimideerd. Bij de aanhoudingen op maandagavond werd ook een agent bedreigd. Hij doet hiervan aangifte. De politie onderzoekt of deze vispraktijken te maken hebben met ondermijnende criminaliteit, omdat mogelijk sprake is van bedreigingen en fraude. De politie neemt dit fenomeen hoog op en zet fors in om deze vorm van criminaliteit terug te dringen.

Bekijk melding

Politie zoekt getuigen van een straatroof Schollebos

Publicatie datum: 27-06-2019 11:55:00
De politie is op zoek naar informatie en getuigen van een straatroof die werd gepleegd op maandag 24 juni jl, om ongeveer 18.30 uur in het Schollebos in Capelle aan den IJssel.

Twee jongens waren maandag in het Schollebos toen er twee andere jongens op scooters aan kwamen rijden. Zij stopten bij de twee latere slachtoffers en één van de twee stapte af. Hij bedreigde de slachtoffers met een mes en wilde de tas van één van hen. Het slachtoffer weigerde die af te geven, maar raakte wel gewond aan zijn hand door het mes van de straatrover.

Enkele getuigen die in de buurt waren schoten de slachtoffers te hulp en toen gingen de beiden straatrovers er vandoor in de richting Schenkel. Eén van de twee kwam daarbij nog ten val met zijn scooter.

De verdachte met het mes is een jongeman van 16 a 17 jaar oud, hij heeft een donkere huidskleur en donker kroeshaar. Hij had een ontbloot bovenlijf en reed op een crème/beige snorscooter met blauwe kentekenplaat.

De tweede verdachte had ook een donkere huidskleur en was ook 16 a 17 jaar oud. Ook hij heeft donker kroeshaar en hij reed op een zwarte snorscooter met blauw kentekenplaat.

De verdachten waren eerder op de dag in de wijk Schollevaar gezien. De politie zoekt getuigen die de twee scooterrijders eerder hebben gezien en mogelijk (her)kennen. Ook wil de politie graag informatie over de crème/beige scooter met schade aan de rechterkant. Heeft u inforamie, bel dan met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, via 0700-8000.

Bekijk melding

Beslag op auto’s en woningen in witwasonderzoek

Publicatie datum: 14-06-2019 01:37:00
Op donderdag werd bij een politieactie beslag gelegd op dure auto’s en woningen. Dit alles in het kader van een groot witwasonderzoek.

Op donderdag werden op zeven plaatsen in Nederland (Rotterdam, Capelle, Reeuwijk, Amstelveen, Eindhoven) invallen gedaan door politie en justitie in het kader van een langlopend witwasonderzoek. Woningen en bedrijfspanden werden bij deze politieactie doorzocht en hierbij werden drie dure auto’s in beslag genomen, een gouden Rolex horloge, merktassen van onder andere Gucci, Christian Louboutin en Chanel en de administratie van verschillende bedrijven. Omdat het vermoeden bestaat dat er crimineel geld geïnvesteerd is in een tweetal woningen is hier ook beslag op gelegd. Dit was in Capelle aan de IJssel en Rotterdam. Zo was er onlangs in een van de woningen een keuken van meer dan 60.000 euro geplaatst.

Omdat het hier om een witwasonderzoek gaat zal de administratie uitvoerig worden onderzocht en hierover zullen de verdachten later worden gehoord.
De politie gaat  verder het met onderzoek en sluit  aanhoudingen niet uit.


 

Bekijk melding

Vijf Rotterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Publicatie datum: 04-06-2019 03:27:00
Een man die in zijn auto beschoten wordt op de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West, ontplofte explosieven bij woningen in Oosterflank en Zevenkamp, een ontploft explosief bij een shishalounge in Rotterdam-Stad, een overval op een Domino’s Pizza in IJsselmonde en een overval op een supermarkt in Capelle aan den IJssel; Opsporing Verzocht zit vanavond goed in de Rotterdamse zaken.

Een 31-jarige man is dinsdagavond 21 mei neergeschoten op de Allard Piersonstraat. Het slachtoffer raakte door het incident zwaargewond en ligt sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie neemt de zaak hoog op en doet sindsdien onafgebroken onderzoek. Binnen dat onderzoek zijn enkele getuigen gesproken, maar er waren die avond veel getuigen op straat. Meer dan nu bekend. Terwijl ieder klein detail over deze zaak het onderzoek verder kan helpen. Het is dus van groot belang dat mensen die iets hebben gezien, zich melden bij de politie. Ook als je denkt dat wat je hebt gezien niet belangrijk is. Deze oproep doet de politie vanavond in Opsporing Verzocht in combinatie met beelden van de Allard Piersonstraat.

Shishalounge
Ook worden beelden getoond van de man die met een scooter op 1 december 2018 aan komt rijden bij shishalounge Villa Blanca op de Schiedamseweg. Hij plaatst een explosief, waarschijnlijk een zelfgeknutselde bom, bij het rolluik en laat deze ontploffen. Wie herkent deze man?Ontploffing Grote Beer Rotterdam

Op 14 juli 2018, omstreeks 22:00 uur, ontplofte een explosief bij de voordeur van de woning aan de Grote Beer 84 te Rotterdam. Door de explosie is de ijzeren brievenbusklep dwars door de tussendeur van de gang en de woonkamer in gevlogen en uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen een muur in de woonkamer. Door de kracht van de explosie is een gat in de tussendeur en een deuk in de muur van de woonkamer ontstaan.

Ontploffing Kuinder Rotterdam
Op 20 juli 2018, omstreeks 02:39 uur, ontplofte een explosief bij het raam van de woning aan de Kuinder 2 te Rotterdam. Door deze explosie werd het raam aan de voorzijde van de woning volledig vernield.
Het vermoeden bestaat dat deze ontploffingen aan elkaar te linken zijn, en dat dus mogelijk dezelfde persoon de ontploffingen teweeg heeft gebracht.

Kijk voor deze en de andere Rotterdamse zaken vanavond naar Opsporing Verzocht, 20.30 uur , NPO1. Heeft u informatie die u met de politie wilt delen, bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070, whatsapp 06-10000012 of gebruik onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Bekijk melding

Getuigen gezocht van relationele ruzie

Publicatie datum: 26-04-2019 09:54:00
Vrijdagavond even na 18.00 uur klampte een gewonde vrouw omstanders aan bij een tankstation langs de A20 tussen Den Haag en Rotterdam. Zij verklaarde te zijn gestoken. De verdachte, een 47-jarige man uit Meppel, werd verderop in Montfoort aangehouden. Een en ander zou zich hebben afgespeeld op het parkeerterrein van het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel. We gaan op dit moment uit van een incident in de relationele sfeer.

Het slachtoffer, een 47-jarige vrouw uit Ouderkerk aan den IJssel, is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij en de verdachte worden beiden gehoord over wat zich precies heeft afgespeeld. Daarover is nu nog veel onduidelijk.

Daarom hopen we dat er mensen zijn die vrijdagavond iets is opgevallen op het parkeerterrein, danwel op het tankstation of op de route tussen Capelle en de pomp ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844, anoniem via M. 0800-7000 of via onderstaand tipformulier. We horen het ook graag als u camerabeelden hebt die mogelijk relevant zijn voor deze zaak. Beeldmateriaal kunt u eveneens uploaden via onderstaande link.

Bekijk melding