112 meldingen politie in Veere

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Veere

Bannering ZWB

Publicatie datum: 12-05-2021 09:03:00
Tijdens het Hemelvaart weekend zet de politie in Zeeland-West-Brabant digitale bannering in rond het Veerse Meer en bij de jachthavens in Dinteloord. Daarin wordt gevraagd om verdachte boten te melden.

Mensen die op zaterdag 15 mei rond het Veerse Meer en de jachthavens van Dinteloord zijn krijgen op hun smartphone, tablet of laptop een banner te zien waarin de politie aandacht vraagt om verdachte boten te melden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via een tipformulier.

Waarom?

Dure boten worden gebruikt om crimineel vermogen mee wit te wassen, maar ook voor andere criminaliteit, zoals vervoer van drugs, mensenhandel, belastingontduiking en verzekeringsfraude. In de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland-West-Brabant geldt dat misdaad niet mag lonen. Daarom verzamelen politie en justitie informatie over dure boten die zijn gekocht met crimineel vermogen en die boten worden afpakt.

Waar moet je op letten?

Kostbare boten zijn er in tal van vormen. Van een luxe jacht tot een speedboot of een jetski. Waar moet je op letten en wanneer moet je de politie bellen? Als je een verdacht gevoel hebt bij een boot in combinatie met de eigenaren. Mensen waarvan je vermoedt of weet dat ze geen legaal inkomen hebben dat past bij een kostbare boot. Vaak speelt buikgevoel ook een belangrijke rol. Deze persoon in combinatie met deze boot, dat klopt gewoon niet.

En waar moet je dan op letten? Voor de politie is het volgende  interessant:

 

 • Waar vaart een boot regelmatig?;
 • Wat is de ligplaats van een boot?;
 • Waar wordt de boot gestald?;
 • Wat is de naam van de boot?:
 • Wat is het registratienummer van de boot?;
 • Wat zijn typische kenmerken van de boot (merk, type, kleur, andere opvallende zaken)?;

Hoe kun je melden?

Melden kan via 0900-8844 of door op deze pagina een tipformulier in te vullen. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bekijk melding

Twee jongemannen gearresteerd voor poging overval tankstation

Publicatie datum: 21-12-2020 02:35:00
Vorige week heeft de politie twee jongemannen in Vlissingen en Veere gearresteerd voor de poging overval op een tankstation aan de Bredestraat op 26 november jl.

Woensdagmorgen 16 december werd in Vlissingen een 18-jarige jongeman uit Oostburg aangehouden. De volgende dag volgde een man (19) uit Veere. Het tweetal wordt er van verdacht de poging overval te hebben gepleegd, terwijl een van hen op de uitkijk stond. De politie is nog met het onderzoek bezig. Het tweetal zit nog vast en wordt vandaag (maandag) voor de Rechter Commissaris geleid.

Bekijk melding

Sinterklaas en het mondkapjes mysterie

Publicatie datum: 16-11-2020 12:00:00
Pakjesavond is alweer in zicht maar helaas zal er dit jaar geen intocht worden georganiseerd. Gelukkig weten de mensen van het Politieteam Walcheren hier raad mee en spelen zij de hoofdrol in dé online Sinterklaashit van 2020.

Helaas moeten de kleine 'beliebers' het dit jaar doen met enkel een gevulde schoen. Want Sinterklaas kan geen intocht doen. 
Maar voor Politieteam Walcheren zorgt dit voor optimale inspiratie. 
Een groots meeslepend verhaal met boefjes vol frustratie.

Ook dit jaar proberen ze het grote boek van Sinterklaas te stelen. 
Want dat grote kinderfeest kan de boefjes werkelijk niks schelen! 

Maar daar steken diverse disciplines van de politie een stokje voor.
Want de Sint zet deze schurken op het verkeerde spoor. 

Vanaf woensdag 18 november is het eerste deel online te zien.

Het ontstaan

Het ontstaan van dit prachtige initiatief gaat drie jaar terug. David Kaljouw, Maaike van Osta en Lex Vroomen (toen allen wijkagent in Vlissingen) bedenken samen een creatief idee om de maatschappelijke kloof te verkleinen en meer aanspreekbaar te zijn. Al sinds 2017 maken zij een Sinterklaas- en politie film die een glimlach op ieders gezicht brengt. En het werkt! Na het publiceren van de diverse Sinterklaas films krijgen zij een warm deken aan reacties van ouders die filmpjes opsturen waarop hun kinderen naar de film aan het kijken zijn. Dit biedt iedere keer weer energie en inspiratie om een nieuw verhaal te bedenken.

De samenwerking

Omdat de intocht van Sinterklaas dit jaar niet door kan gaan wegens de beperkingen waren er al snel nieuwe initiatieven. De film kon geprofessionaliseerd worden door de productie van en de samenwerking met het citymarketing platform IN Vlissingen. Hierdoor is een driedelige Sinterklaasfilm ontstaan die zal worden gepubliceerd op woensdag 18 november, 25 november en de ontknoping op 2 december.

De hele serie is te zien bij:
Facebook Politieteam Walcheren
Facebook IN Vlissingen
Website www.invlissingen.nl/sinterklaas

Medewerking politie

Het is echt een kinderfilm waarbij, tijdens de opnamen uiteraard niemand in gevaar is gebracht, en de gestelde Corona-maatregelen vanuit de overheid ten allen tijde zijn gerespecteerd en opgevolgd. De productie van de film is gewaarborgd in kleine groepen en altijd op 1.5 meter afstand. Er zijn mondkapjes gedragen daar waar opnamen in de binnenstad werden gemaakt. De achtervolgingen zijn opgenomen met in achtneming van de geldende verkeersregels en snelheid, waarbij de geluidssignalen achteraf in de film zijn gemonteerd en waarbij collega's zich solo in de voertuigen bevonden. Via de portofoon waren betrokken collega's continue oproepbaar voor het operationeel centrum zodat ze bij eventuele grote incidenten altijd inzetbaar zijn geweest. De productie van de film gaat uiteraard niet ten koste van politiewerk. Alle betrokken collega's in voorbereiding, uitvoering of anderszins, zijn aanwezig geweest in hun vrije tijd.

Bekijk melding

Vuurwapen aangetroffen na aanhouding voor mensenhandel

Publicatie datum: 11-11-2020 12:51:00
Bij een controle in de gemeente Veere werd op 23 juni 2020 een 21-jarige Bulgaarse man aangehouden, omdat hij werd verdacht van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Ook werd bij hem een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De man had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is ingesloten in een politiecellencomplex en zit op dit moment nog altijd vast.

Deze aanhouding was aanleiding voor het Team Mensenhandel/AVIM om een onderzoek in te stellen. Dat onderzoek is nog steeds gaande. Dinsdagmiddag werd, na toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad een tweede verdachte aangehouden.

Dit gebeurde in goede samenwerking met het wijkteam Vlissingen. In de Scheldestraat werd, in een woning, eveneens een Bulgaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. Dit betreft een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij een doorzoeking in de woning waar hij verbleef is ook een (voorwerp gelijkend op een) vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Deze man is ingesloten in een politiecellencomplex. Hij zal door rechercheurs verder worden gehoord.

Het onderzoek loopt nog altijd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bekijk melding

Politie waarschuwt voor auto-inbraken op Walcheren

Publicatie datum: 06-10-2020 09:51:00
De politie roept mensen op om goed op hun omgeving te letten en verdachte situaties te melden, in verband met de vele inbraken of insluipingen in geparkeerde auto’s op Walcheren.

In de hele maand september werd er 58 keer melding gemaakt, of aangifte gedaan, bij de politie van een daadwerkelijke inbraak of een poging daartoe. In veel gevallen werd er niets weggenomen uit auto’s, maar werd de auto doorzocht en trof de eigenaar een rommel aan als hij of zij de auto in stapte.

Het is erg vervelend als iemand in jouw auto heeft gezeten zonder dat je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Het feit dat in jouw spullen is gerommeld is geeft een onveilig gevoel.

In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door de auto af te sluiten. In ongeveer de helft van alle meldingen bleek dat mensen hun auto niet hadden afgesloten. Op die manier maak je het auto-inbrekers wel heel gemakkelijk.

Voorkomen

Er zijn verschillende manieren om niet de dupe te worden van een auto-inbraak. De belangrijkste, en daarmee ook meteen de makkelijkste, is om uw auto op slot te doen. Controleer vervolgens ook of dat gebeurd is. Verder raadt de politie aan om geen waardevolle zaken in de auto achter te laten. Een dief kijkt vaak in een auto of er iets van waarde in ligt voordat hij zijn slag slaat. Daarom is het ook handig om het dashboardkastje open te laten staan, zodat meteen al duidelijk wordt dat ook daar niets in zit. Parkeer uw auto op een plek die goed verlicht is. Dieven houden er niet van om op te vallen en zoeken het liefst donkere plekken op om in auto’s in te breken.

Wanneer u het toch nodig acht om bijvoorbeeld waardevolle apparatuur in de auto achter te laten, schakel die apparatuur dan helemaal uit. Op die manier geeft de apparatuur ook geen Bluetooth-signaal meer af.

Meld verdachte situaties

De politie vraagt u om verdachte situaties te melden. U bent er zelf immers het best van op de hoogte wie er wél en vooral níet thuishoort in uw buurt. Ziet u verdachte personen of voertuigen in u buurt, laat het ons dan ook weten. Denk niet: “Het zal wel niks zijn dus ik val de politie hier niet mee lastig”, of: “De buurman/-vrouw belt wel”. Wij hebben liever dat we voor niets komen dan dat er weer een boef zijn slag kan slaan. Als we allemaal een beetje op onze omgeving letten dan wordt de pakkans groter en zorgen we er met z’n allen voor dat onze eigendommen ook in ons eigen bezit blijven en niet in de handen van dieven terechtkomen. Noteer dus opvallende kenmerken van personen en/of voertuigen en geef die door aan ons.

Wat houd ‘verdacht gedrag’ in en wie bel ik?

Vaak schatten dieven eerst hun kansen in. Ze kijken bij geparkeerde auto’s naar binnen en oriënteren zich op de spullen die makkelijk mee te nemen zijn. Ze bekijken de buurt, zien of buurtbewoners goed op hun omgeving letten, kijken hoe snel ze weg kunnen komen, kortom; ze bereiden zich goed voor. Dit gedrag zou moeten opvallen als u uw buurt goed kent. Dit gedrag is typisch ‘verdacht gedrag’.

Of, er staat al even een busje in uw straat. U ziet niemand bij het busje, maar u weet ook (omdat u uw eigen straat goed kent) dat dat busje er niet thuishoort. Ook dat is een ‘verdachte’ situatie. Dit soort zaken meld u het liefst zo snel mogelijk, bij de politie. Dat kan via 0900-8844

Bij situaties die spoedeisend zijn, als u bijvoorbeeld daadwerkelijk ziet dat er op enig moment een auto-inbraak plaatsvindt, dan belt u 112. Neem goed de kenmerken van de dader (lengte, postuur, kleding, bril, opvallende tatoeages, haardracht, geschatte leeftijd) in u op, noteer deze en geef ze door aan de politieman of –vrouw die u aan de telefoon krijgt. Dat geldt hetzelfde voor voertuigen; noteer merk, kleur, eventueel opschrift en het kenteken en geef dit door als u de politie belt. Dankzij uw tips kunnen hopelijk veel auto-inbraken worden voorkomen.

Camera in beeld

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren beveiligen hun eigendommen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woning- of auto-inbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Kijk voor meer informatie op: Camera in Beeld.

De meeste inbraken of insluipingen vonden plaats in de gemeente Vlissingen (inclusief Oost-Souburg en Ritthem), maar ook in Middelburg en de (kleine) dorpen in de gemeente Veere (Domburg, Meliskerke, Koudekerke, Gapinge, Grijpskerke en Biggekerke) werd in auto’s ingebroken.

Bekijk melding

Duo bekent reeks auto-inbraken, politie zoekt nog gedupeerden

Publicatie datum: 07-08-2020 03:08:00
De twee mannen, die vorig weekend in Veere werden aangehouden, hebben een reeks van tientallen auto-inbraken aan de Walcherse kust bekend. De politie heeft nog diverse gestolen spullen, waarvan de eigenaren niet bekend zijn.

Na de aanhoudingen zijn de twee mannen uit Vlissingen (37) en Veere (38) enkele dagen verhoord. Hierbij bekenden zij dat ze het afgelopen half jaar vooral 's nachts op inbrekerspad gingen. Veelal sloegen zij hun slag aan de Walcherse kust van Vlissingen tot en met Veere. De politie kwam de mannen op het spoor na een tip. In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus is de politie het tweetal gevolgd terwijl ze enkele keren hun slag sloegen. Rond 4.00 uur grepen agenten in door ze op de Veerseweg te arresteren. Het tweetal mocht dinsdagmiddag jl. het cellencomplex verlaten. Zij moeten zich later voor hun strooptocht verantwoorden.

Opsporingsbericht

Diverse benadeelden deden de laatste tijd aangifte van inbraak. Toch zijn nog veel spullen in beslag genomen, waarvan momenteel de eigenaar niet bekend is. Het is opvallend dat veel diefstallen werden gepleegd zonder dat er schade aan de auto's ontstond, vermoedelijk omdat deze voertuigen niet waren afgesloten. In een opsporingsbericht staan een reeks foto's met de aangetroffen goederen. Denkt u eigenaar te zijn van een of meerdere spullen? Bel dan met de politie: 0900-8844 en vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020193586. Na het noteren van uw gegevens wordt u later door een rechercheur teruggebeld.

Bekijk melding

Politie en gemeenten waarschuwen voor woninginbraken op Walcheren

Publicatie datum: 18-12-2019 02:17:00
Sinds begin november hebben inbrekers op Walcheren bijna dertig woninginbraken gepleegd. Politie en de Walcherse gemeenten waarschuwen inwoners extra alert te zijn en verdachte situaties onmiddellijk via 112 te melden.

In november vonden in Middelburg negen woninginbraken plaats. In de gemeente Veere werden vijf woningen door inbrekers bezocht, namelijk Aagtekerke, Koudekerke, Oostkapelle (2x) en Serooskerke. In Vlissingen werden vier woninginbraken gemeld. In de eerste 2,5 week in december werd reeds zes keer in Middelburg ingebroken. In Vlissingen werden in dezelfde periode vijf woningen door inbrekers bezocht.

Buit

De politie heeft het idee dat de inbrekers vaak uit de directe omgeving komen. Meestal wordt aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen of een deur met een koevoet of schroevendraaier geforceerd. De inbraken vinden hoofdzakelijk 's avonds en 's nachts plaats, dus wanneer het donker is. De inbrekers zijn op zoek naar alles wat enige waarde heeft, zoals laptops, tablets, geld, playstations, parfum, sieraden en dure kleding.

Tips om woninginbraak te voorkomen

Voorkom dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Tips voor in en om uw huis:

 • Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.
 • Sluit altijd ramen en doe de deur op slot, ook als u (even) het huis uit gaat. Laat ’s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Dit kan met tijd- of schemerschakelaars.
 • Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
 • Bewaar niet te veel contant geld in huis.
 • Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als u voor langere tijd weg bent.

Meer tips staan op de website van de politie.

Extra toezicht

Naast een oproep aan de Walcherse inwoners om extra alert te zijn, zal de politie de komende periode ook extra toezien op inbrekers. Agenten gaan tijdens deze donkere dagen met speciale opdrachten de straat op en hopen daarmee de woninginbraken te stoppen en eventuele inbrekers op heterdaad aan te houden.

Bekijk melding

Gemeente en politie houden preventieve actie

Publicatie datum: 07-06-2019 09:55:00
Agenten en BOA’s van de gemeente Veere hebben donderdagavond 6 juni een preventieve actie gehouden. Die was gericht op inbraken en illegale recreatie.

In Koudekerk werden verschillende woningen bekeken op preventieve maatregelen zoals verlichting en goed hang- en sluitwerk. Met verschillende bewoners gingen de agenten en BOA’s in gesprek.

Illegale recreatie

In Westkapelle, Zoutelande en Biggekerke werd gecontroleerd op illegale recreatie. Er werd niets geconstateerd. Wel werden er folders uitgedeeld.

 

Bekijk melding

Bel meteen 112 bij verdachte situaties!

Publicatie datum: 23-03-2019 10:03:00
De politiemensen van team Walcheren zijn de laatste week veel bezig geweest met het houden van buurtonderzoeken na een zevental woninginbraken in Arnemuiden, Gapinge, Veere (2), Vlissingen, Koudekerke en Zoutelande. Zij willen daarom een dringend verzoek aan burgers doen om verdachte situaties bij de politie te melden.

De inbraken op Walcheren vonden zowel overdag als in de avonduren plaats. De meeste keren werd een raam verbroken door de inbreker(s) om een woning binnen te komen, maar soms werd een huis binnengedrongen via het dak. In bijna alle gevallen is er geld weggenomen uit de huizen, een enkele keer werden ook een laptop en horloges buitgemaakt. Allemaal kleine goederen die iemand eenvoudig ongezien kan vervoeren in een tasje of jaszak. Want dát is hoe een inbreker vaak te werk gaat; hij wil snel naar binnen en ook weer snel naar buiten met een buit waarvan het niet opvalt dat hij die bij zich heeft.

Omdat woninginbraken hoog op het prioriteitenlijstje van de politie staan en ze voor de betrokkenen een grote impact hebben, wil de politie ze het liefste niet. Woninginbraken hebben namelijk niet alleen materiele schade tot gevolg, voor de slachtoffers wordt ook hun gevoel van veiligheid en privacy aangetast omdat er iemand in jouw huis is geweest die jij niet hebt uitgenodigd. Bovendien heeft die persoon ook nog spullen meegenomen die jouw eigendom zijn. De politie doet er daarom zoveel mogelijk aan om woninginbraken te voorkomen. U kunt daarbij echt behulpzaam zijn. De agenten op Walcheren doen een dringend beroep op de bewoners:

Bel direct 112! Daar vang je boeven mee.

U kent uw eigen buurt het allerbeste. U weet precies wie er thuishoort en wie niet. Dus als u iets of iemand niet vertrouwt, dan is dat vaak niet zonder reden. Bel dus altijd meteen 112 bij een verdachte situatie. Onthoud locatie, signalementen en bijzondere kenmerken van personen of kentekens van verdachte auto’s en geef die door aan de meldkamer. 112 bellen mag zeker in dergelijke gevallen. Een hoofdtaak van de politie is het vangen van boeven, dat willen alle agenten, dus zij komen liever een keer voor niets dan dat er een boef ontkomt. De pakkans wordt vele malen groter als de politie direct op de hoogte wordt gesteld van verdachte situaties. Dus: metéén bellen, niet wachten tot je thuis bent. Denk ook niet dat ‘iemand anders vast wel zal bellen’, want als iedereen dat denkt dan wordt er uiteindelijk helemaal niet gebeld.

Wat kunt u zelf doen om een inbraak te voorkomen?

 • Laat, als het donker is, en u weg gaat altijd een lamp aan. Op die manier lijkt het of er iemand aanwezig is in huis.
 • Sluit ramen en deuren altijd goed af, ook als u maar heel even weg bent. Zorg voor degelijk hang- en sluitwerk.
 • Zorg voor verlichting in de tuin en bij de voordeur. Inbrekers houden er niet van om in het licht te staan. Zorg daarom ook dat er vrij zicht is op uw woning vanaf de straatkant. Snoei het groen in uw tuin, zodat uw huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
 • Zorg ervoor dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen staan die een inbreker kan gebruiken om uw woning binnen te klimmen.
 • Leg waardevolle spullen zoals iPads, tablets, telefoons of laptops niet in de etalage. Met andere woord; zorg dat deze zaken vanaf buiten niet te zien zijn. Gelegenheid maakt de dief.
 • En; wellicht ten overvloede: er zijn nog steeds mensen die hun huissleutel onder de deurmat of in een bloempot stoppen om bekenden binnen te kunnen laten. Doe dit niet! Ook voor inbrekers zijn dergelijke plekken allang niet meer ‘geheim’.
Bekijk melding