112 meldingen politie in Doesburg

Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Doesburg

Drie verdachten aangehouden voor het stelen van katalysators

Publicatie datum: 17-08-2021 02:35:00
Dankzij alerte getuige kon de politie snel toe aanhouding overgaan.

In de vroege ochtend van maandag 16 augustus rond 1.00 uur kwam er een melding van een verdachte situatie aan de Oranjelaan in Tiel. Daar had een getuige verdachte personen gehoord en gezien. Ze reden weg in een grijze BMW.   De betreffende auto werd in de buurt  aangetroffen en tot stoppen gedwongen. Hierbij raakte zowel de BMW als het dienstvoertuig beschadigd. Twee personen renden uit de auto. Zij zijn dankzij een politiemandie sneller was en inzet van de diensthond aangehouden. Een verdachte man bleef in de auto achter. Alle drie de mannen, 28 en 33 jaar uit Groot Brittannië en een 45-jarige uit Ierland, zijn aangehouden en opgesloten voor nader onderzoek. In hun BMW, voorzien van valse kentekenplaten, troffen we meerdere katalysatoren aan. Tevens 15 valse kentekenplaten. Inmiddels zijn twee aangiften van diefstal van katalysatoren gekoppeld aan deze verdachten. 

Diefstallen ook in Doesburg


Afgelopen weekend hebben ook vier eigenaren van voertuigen in Doesburg aangifte van diefstal van hun katalysator gedaan. Omdat er meer katalysatoren aantroffen dan dat er aangiften zijn gedaan is er gistermiddag een buurtonderzoek gehouden onder andere in de omgeving van de Kraakselaan, Oranjesingel, Margrietstraat, Monseigneur Bekkerslaan en de Beatrixstraat. Bij een autobedrijf in Rheden zijn ook 15 katalysatoren gestolen. 
In Doesburg werd een verdachte Audi gezien bij het stelen van dit auto-onderdeel. De daders zijn snel. Binnen 3 tot 5 minuten hebben ze een auto op de krik en de katalysator eraf. Zelfs op klaarlichte dag. De katalysators zijn vooral gewild omdat er edelmetalen in verwerkt zijn als platina, en palladium. 


Help de politie! 


Het onderzoeksteam ziet overeenkomsten maar ook verschillen tussen de katalysatoren-diefstallen. Dankzij een alerte getuige kon in Tiel snel tot aanhouding worden overgaan! De politie in Doesburg en Tiel hopen dat er mogelijk nog getuigen zijn die waardevolle informatie of (bewakings/deurbel/dashcam)beelden hebben die kunnen helpen bij het onderzoek.  Deze kunnen worden geüpload op www.politie.nl of informeer via 0900-8844. 

Bij verdachte situatie kan altijd gebeld worden met 112 zodat er meer kans is om de daders op heterdaad aan te houden. 
 

Bekijk melding

Drie aanhoudingen voor brandstichting vrachtwagen

Publicatie datum: 05-03-2021 03:24:00
De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in een vrachtwagen in Doesburg in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020. Daarbij raakte de vrachtwagenchauffeur ernstig gewond.

Vorige week werden een 46-jarige man uit Den Haag en een 50-jarige man uit Delft aangehouden. Vandaag werd een derde verdachte aangehouden, een 44-jarige man uit Dordrecht. De mannen worden verhoord over hun aandeel bij de brandstichting. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoek

De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de brandstichting. Al snel bleek dat de brand was aangestoken. In Opsporing Verzocht zijn beelden vertoond van de vermoedelijke brandstichters. Dit heeft tot zinvolle tips voor het onderzoeksteam geleid. Het onderzoek wordt verder voortgezet, daarom kunnen op dit moment geen nadere mededelingen gedaan worden.

Brandstichting

De brand ontstond in de nacht van 20 augustus rond 2.20 uur, waarbij de vrachtwagen volledig uitbrandde. Daarbij is de brand ook overgeslagen naar het dak van een naastgelegen pand. De brandweer heeft de brand geblust. De destijds 46-jarige vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond.

^EP 2020393633

Bekijk melding

Opnieuw aanhoudingen in onderzoek naar organisatie rond crystal meth-labs

Publicatie datum: 29-01-2021 12:17:00
In een onderzoek naar een criminele organisatie heeft de politie op dinsdag 12 januari 2021 bij invallen door het hele land negen verdachten – acht mannen en één vrouw - aangehouden. Ze worden ervan verdacht deel te nemen aan een internationaal opererende organisatie die gespecialiseerd is in crystal meth-labs. De vrouw is inmiddels heengezonden, maar is nog wel verdachte. Omdat de verdachten tot kort geleden in beperkingen zaten, worden de aanhoudingen nu pas gemeld. De Raadkamer heeft afgelopen maandag de gevangenhouding van zeven verdachten voor een periode van 90 dagen bevolen, één verdachte werd geschorst.

De invallen en de aanhoudingen horen bij hetzelfde onderzoek als waar eind 2020 vier laboratoria in Vroomshoop, Westdorpe, Poppel (België) en Baak voor de productie van crystal meth zijn ontmanteld.

Criminele organisatie

Het onderzoek naar het criminele netwerk is gestart naar aanleiding van informatie over een vermeende wapenhandelaar in een eerder politieonderzoek. Dat leidt de politie naar tal van ontmoetingen, waarbij verdovende middelen een centrale rol lijken te spelen. In het vervolgonderzoek stuiten rechercheurs op het beeld van een georganiseerd crimineel verband dat zich bezighoudt met het opzetten en bemannen van crystal meth-labs en het op grote schaal fabriceren van deze drugs.

'Koks' ingevlogen

Twee verdachten lijken de organisatie te leiden. De één - een Chileen (60) - regelt en faciliteert, de ander - een Mexicaan (40) - houdt zich bezig met het ‘product’ dat ze maken. Daarnaast komen er financiers, leveranciers van grondstoffen en andere personen met specialistische kennis in beeld. Omdat er bij de productie van crystal meth gekookt moet worden, worden de laboranten 'koks' genoemd. Deze laboranten worden gerekruteerd en ingevlogen uit Midden- en Zuid-Amerika.

Labs ontmanteld

Tijdens het onderzoek duiken eind 2020 in bedrijf zijnde labs in Vroomshoop, Baak, Westdorpe en Poppel (België) op. Alle labs worden ontmanteld en vijftien personen - verspreid over het hele land - aangehouden. Daar kwamen dinsdagochtend 12 januari nog eens negen verdachten bij, die ondanks de ontmantelde labs hun chemische productieactiviteiten bleven voortzetten.

Doorzoekingen

Tijdens de actie doorzocht de politie op verschillende locaties bedrijfspanden en woningen. Naast de negen aanhoudingen legden agenten beslag op drie vuurwapens, zakken hennep, geldtelmachines, zo’n 70.000 euro in contanten, dure horloges, administratie en negen voertuigen. De verdachten werden in Amsterdam, Doesburg, Dongen, Aalsmeer, Haarlem en Rotterdam aangehouden. Een tiende verdachte, die in het Brabantse Made werd aangehouden, bleek niets met de zaak te maken te hebben. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. De negen verdachten kregen na hun aanhouding beperkende maatregelen opgelegd, waardoor contact met de buitenwereld was beperkt tot hun advocaten. Die beperkingen zijn nu opgeheven. Alle verdachten zijn voorgeleid aan een rechter-commissaris en zitten vast. Verder onderzoek moet duidelijk maken wie voor welke feiten verantwoordelijk is. Aanhoudingen in een later stadium van het onderzoek worden niet uitgesloten.

De Amsterdamse recherche werkte in het onderzoek nauw samen met specialistische diensten die expertise leverden op het gebied van o.a. de ontmanteling van chemische laboratoria. Daarnaast was ook de Dienst Speciale Interventies (DSI) betrokken. 

De laatste jaren zien politie en het Openbaar Ministerie dat criminelen steeds meer overgaan over op de productie van meer destructievere soorten drugs, zoals crystal meth.  Een extreem verslavende drug. Binnen de kortste keren is er sprake van totale afhankelijkheid.

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook

Bekijk melding

Onderzoek naar dodelijk verkeersongeval: politie gaat niet uit van opzet

Publicatie datum: 31-12-2019 12:46:00
De politie heeft nog altijd niet de oorzaak van het verkeersongeval op 27 december bij Doesburg exact vast kunnen stellen, maar we gaan niet uit van opzet. Bij dit verkeersongeval kwam een 80-jarige vrouw uit Velp om het leven.

Op 29 december heeft de politie een 57-jarige vrouw uit de gemeente Bronkhorst gehoord die de auto bestuurde die botste op het voertuig waarin het slachtoffer zat. Op grond van dit verhoor, maar ook op grond van het onderzoek tot nu toe,  lijkt het er op dat het ongeval niet met opzet is veroorzaakt. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

Bekijk melding

Politie zoekt doorrijder ernstige aanrijding

Publicatie datum: 27-12-2019 09:27:00
De politie is een onderzoek gestart na een ernstig ongeval op de N317 nabij Doesburg. Bij dit ongeval, waarbij de vermoedelijke veroorzaker, is doorgereden, kwam een 80-jarige vrouw uit Velp om het leven. Drie andere inzittenden raakten gewond.

Het ongeval gebeurde vrijdag 27 december rond 16.42 uur op de N317 bij de afrit Doesburg. De vier slachtoffers (een vrouw van 80, man van 81, vrouw van 51 en man van 49 uit Velp) zaten in één auto en reden vanuit Dieren richting Doesburg. Volgens getuigen zou de auto door een donkerkleurige stationwagen van achteren zijn aan gereden. Dit zou mogelijk opzettelijk zijn gebeurd. De auto raakte hierdoor van de weg en sloeg over de kop. De man van 49 en de vrouw van 51 raakten lichtgewond. De 81-jarige man is zwaargewond maar buiten levensgevaar. De 80-jarige vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en overleed daar later aan haar verwondingen.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Bij dit eerste onderzoek zijn restanten van het doorgereden voertuig aangetroffen. De politie gaat deze restanten verder onderzoeken en hoopt zo meer te weten te komen over de auto die is doorgereden. Volgens getuigen was de doorgereden auto een donkergekleurde stationwagen. Deze zal door het ongeval flink beschadigd zijn aan de voorzijde.

Getuigen gezocht
Op dit moment is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wat er aan dit ongeval vooraf is gegaan. Mensen die hier meer informatie over hebben of meer weten over het betrokken voertuig of de bestuurder, worden verzocht de politie te bellen op 0900 8844. Ook roept de politie de bestuurder van de doorgereden auto op zich te melden.

2019576936 ^NR

Bekijk melding

Onderzoek koolmonoxide-incident afgerond

Publicatie datum: 12-09-2019 07:35:00
De politie heeft vandaag het onderzoek afgerond naar het incident dat zich woensdagochtend heeft afgespeeld in een woning aan de Monseigneur Bekkerslaan in Doesburg. De doodsoorzaak is te wijten aan een houtskool barbecue die binnenshuis zou zijn gebruikt. Bij onderzoek aan de cv-installatie zijn geen gebreken geconstateerd die het vrijkomen van koolmonoxide zouden kunnen hebben veroorzaakt.

Bij dit drama kwam een 61-jarige bewoner om het leven. De andere twee slachtoffers, een vrouw van 45 en een jongetje van 7 werden die ochtend met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en zijn buiten levensgevaar.

 

2019405037 (fdv)

Bekijk melding

02 Doesburg Onderzoek koolmonoxide-incident afgerond

Publicatie datum: 10-07-2019 04:14:00
De politie heeft vandaag het onderzoek afgerond naar het incident dat zich woensdagochtend heeft afgespeeld in een woning aan de Monseigneur Bekkerslaan in Doesburg. De doodsoorzaak is te wijten aan een houtskool barbecue die binnenshuis zou zijn gebruikt. Bij onderzoek aan de cv-installatie zijn geen gebreken geconstateerd die het vrijkomen van koolmonoxide zouden kunnen hebben veroorzaakt.

Bij dit drama kwam een 61-jarige bewoner om het leven. De andere twee slachtoffers, een vrouw van 45 en een jongetje van 7 werden die ochtend met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en zijn buiten levensgevaar.

 

2019405037 (fdv)

Bekijk melding