Lees de laatste 112 meldingen van de politie. Wij ontvangen alle meldingen van de politie uit de gemeente Brunssum
Het onderzoek dat heeft geleid tot deze aanhoudingen en inbeslagnames, vond zijn oorsprong in de zomer van vorig jaar. In juni 2020 werd op de Anjelierstraat in Kerkrade een grote partij verdovende middelen en vuurwapens in beslag genomen. Daarbij werd tevens een verdachte aangehouden. Het daarop ingestelde vervolgonderzoek leidde tot het resultaat dat afgelopen donderdag behaald werd.
De verdachten die donderdag zijn aangehouden zijn een 32-jarige man uit Roermond, een 32-jarige man uit Brunssum en een 26-jarige man uit Kerkrade. Alledrie de verdachten zitten in beperkingen en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het politieonderzoek wordt voortgezet. De 20-jarige verdachte zit nog vast.
Bekijk meldingDe politie kreeg rond 13.50 uur de melding van een steekincident op de openbare weg. Er is een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte kon even later worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte omstandigheden en toedracht. Zij wil voor haar onderzoek in contact komen met mensen die meer informatie hebben over het incident. Zij kunnen contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844 of anoniem melden bij M. via 0800-7000.
Bekijk meldingDe politie heeft een buurtonderzoek gehouden en een onderzoek ingesteld in en rond de woning. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen hiervoor bellen met telefoonnummer 0900-8844 of geheel anoniem melden bij M. via telefoonnummer 0800-7000.
Bekijk meldingBuurtbewoners hebben die nacht knallen gehoord, de dag erna kreeg de politie melding dat er een auto beschoten was. Daarbij raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de aanleiding en wie er verantwoordelijk is hiervoor.
Uit voorlopig onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat er een witte bestelbus die zaterdagnacht rond 03.00 uur vanaf de Schildstraat via de Koolweg naar het Treebeekplein is weggereden. Mogelijk heeft het busje op het Treebeekplein enige tijd geparkeerd gestaan. Graag komt de politie meer te weten over deze bus of in contact met degene die er mee heeft gereden die nacht. Het is een witte bus type Caddy van het merk Volkswagen.
Rond dat zelfde tijdstip zijn er ook drie mannen geweest die gezamenlijk vanuit het Treebeekplein lopen in de richting van de Koolweg en dan naar Zonnestraat. Dit kunnen mogelijk belangrijkere getuigen zijn die informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek. Bent u of kent u deze drie mannen? Neem dan contact met ons op.
Alle informatie is welkom via 0900 – 88 44 of digitaal via het onderstaande tipformulier. Ook kunt u anoniem informatie delen via 0800-7000.
Eerder werd een van de betrokken voertuigen al aangetroffen. Ook de tweede auto is inmiddels aangetroffen en wordt nader onderzocht.
Bekijk meldingRechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche en van de eenheid Limburg hebben, onder gezag van een officier van justitie, de woning van de verdachte doorzocht. Hierbij is forensisch onderzoek verricht en zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen. Het onderzoek heeft geresulteerd in de aanhouding van deze verdachte. De verdachte wordt aanstaande vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Het onderzoek gaat nu verder en er kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.
Bekijk meldingHet was een melding van een chemische geur die heeft geleid tot de vondst van het drugslab. Toen het drugslab werd ontdekt, was deze nog in werking. Het eerste onderzoek wijst erop dat het een productielocatie zou zijn voor zowel een grondstof voor amfetamine als amfetamine zelf. Nader onderzoek moet dit nog definitief uitwijzen. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Een van de aangehouden personen is de bewoner van het huis aan de Dorpstraat.
Twee mannelijke verdachten zijn aangehouden.
Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html#alinea-title-hoe-te-handelen-bij-aantreffen-van-een-mogelijk-drugslab
Rond 11.30 uur werd een hardloper gesignaleerd in de omgeving van het afgezette gebied (het rode gebied op het kaartje). Hij is aangesproken en zijn identiteit is vastgesteld. Vervolgens is hij in een auto naar een plek buiten het gebied gebracht, waar hij zijn hardlooprondje kon voortzetten.
Schouw
De deelnemers aan de schouw arriveerden in kolonne rond 10.00 uur via de Schachtstraat bij het afgezette gebied aan de (Nieuwe) Toeristenweg in Landgraaf. Ze bezochten verschillende plaatsen op de hei, die voor het onderzoek belangrijk zijn. De schouw was rond 13.45 uur afgelopen en de deelnemers hebben rond 13.55 uur de Brunssummerheide weer verlaten.
Maatregelen
Politie en Landmacht gaan nu de maatregelen de getroffen zijn in het gebied, afbouwen.
De noodverordening is in principe nog tot 18.00 uur van kracht (tenzij deze eerder ingetrokken kan worden).
Dank
De politie, Landmacht, Openbaar Ministerie, Natuurmonumenten en gemeenten bedanken publiek en pers voor hun begrip en medewerking voor deze maatregelen en het opvolgen hiervan.
Pro-formazitting
Na de schouw is op de rechtbank in Maastricht om 15.30 uur de vierde pro-formazitting in de zaak Nicky Verstappen van start gegaan.
Bekijk melding
Het gezelschap heeft een aantal plaatsen bezocht die belangrijk zijn in het dossier, zoals de locatie van het tentenkamp en de plaats waar Nicky is gevonden. Rond 14.00 uur heeft de stoet de hei weer verlaten. De noodverordening die van kracht is op de Brunssummerheide, eindigt dinsdag om 18.00 uur. Aansluitend aan de schouw vindt dinsdagmiddag het openbare gedeelte van de pro-formazitting plaats bij de rechtbank Limburg.
Bekijk melding
Tijdens deze schouw bezoeken de rechters samen met de officieren van justitie, de verdachte en zijn raadsman en de familie van Nicky Verstappen onder begeleiding van de politie de voor het onderzoek belangrijkste plaatsen op de Brunssummerheide.
Belangrijke plaatsen
Het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen is een omvangrijk en complex dossier. In dit onderzoek wordt vaak verwezen naar bepaalde plaatsen op de Brunssummerheide. Bijvoorbeeld de plaats waar de jongeren uit Heibloem destijds kampeerden, de plaats waar Nicky uiteindelijk is gevonden en natuurlijk ook de plaats waar de Koninklijke Marechaussee de verdachte later controleerde. Door zelf deze plekken te bezoeken, krijgt de rechtbank een beeld bij de omvang en het terrein van de Brunssummerheide. Daardoor is het beter voor te stellen wat er, 21 jaar geleden, wel of niet gebeurd kan zijn. De structuur van dat deel van de heide is nagenoeg hetzelfde, ondanks de groei van bomen en struiken. Staande op de verschillende plekken ervaar je de afstanden, maar ook wat je om je heen wel en niet kunt zien. Dat is belangrijk om het onderzoekdossier goed te kunnen begrijpen.
Maatregelen
De politie, ondersteund door eenheden van de Koninklijke Landmacht, heeft een aantal maatregelen getroffen om de schouw ongestoord en ordentelijk te laten verlopen. In het gebied geldt van maandag 26 augustus 18.00 uur tot dinsdag 27 augustus 18.00 uur een noodverordening. Daarna wordt de heide weer vrijgegeven. Een deel van de Brunssummerheide van twee bij twee kilometer is zichtbaar met rood/wit politielint afgesloten. Boven de heide geldt een vliegverbod om te voorkomen dat er drones kunnen vliegen. Personen die het afgezette gebied betreden worden staande gehouden en gevraagd het betreffende gebied te verlaten. Bij weigering worden deze personen aangehouden.
Bekijk melding
Rond de klok van half vijf was er een plofkraak in Aken. Er werd meteen opgeschaald door de Duitse- en de Nederlandse politie; zowel het Nederlandse- als het Duitse Arrestatieteam en heli’s werden ingezet bij de grens. En met succes: want rond vijf uur vanochtend werden vijf mannen in een loods in Brunssum aangehouden. Het gaat om een 34-jarige en een 30-jarige man uit Amsterdam, een 24-jarige man uit Utrecht, een 37-jarige man uit Diemen en een 28-jarige man uit Amersfoort.
Aart Garssen, portefeuillehouder ram-en plofkraken :”Plofkrakers gebruiken steeds vaker zware explosieven om geldautomaten open te breken. Een zorgelijke ontwikkeling want naast dat het veel schade aanricht in de omgeving, is het risico op letsel of erger voor mensen die in de omgeving wonen groot. Ik ben trots op wat het Landelijke Plofkrakenteam in samenwerking met de Duitse politie afgelopen nacht heeft bereikt. We laten hiermee zien dat we als politie Nederland samen met de Duitse politie een vuist maken tegen het fenomeen plofkraken. Doordat we investeren in onderzoek naar plofkraken krijgen we meer zicht in deze vorm van georganiseerde criminaliteit. We zitten er bovenop waardoor we met dit soort incidenten snel kunnen schakelen en snel aanhoudingen kunnen verrichten.”
“Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vindt het van groot belang dat deze vorm van zware criminaliteit stevig wordt aangepakt. Wij zijn blij met deze gezamenlijke actie die zo snel heeft geleid tot vijf arrestaties”, aldus de officier van justitie die vanmorgen bij de actie betrokken was.
Het plegen van plofkraken is een vorm van georganiseerde criminaliteit. De verdachten die nu zijn aangehouden maken vermoedelijk deel uit van een grotere groep. Het onderzoek naar deze groep gaat door. Vandaag worden op verschillende plaatsen in Nederland doorzoekingen gedaan.
Georganiseerde groepen trekken vaker naar Duitsland om daar toe te slaan. Daarom werken de Nederlandse politie, Duitse politie, OM en banken nauw samen met verschillende partners in de aanpak van plofkraken.
(AC)
Bekijk meldingDe aangetroffen zaken zijn tijdens de zoekactie op dinsdag 2 juli veiliggesteld en vervolgens door technische medewerkers in de afgelopen dagen nader onderzocht. In het laboratorium zal er in de komende periode nader technisch onderzoek worden gedaan om te bekijken welke sporen er nog kunnen worden veiliggesteld. Daarnaast zal er worden gekeken of de aangetroffen goederen verband hebben met de cold case Sjef Klee of mogelijk een ander strafbaar feit. Het onderzoek naar deze voorwerpen is nog niet afgerond.
Ook bekijken rechercheurs wat er in de afgelopen jaren sinds september 1995 uit de betreffende vijver is opgevist door (magneet)vissers. Alle meldingen die bij de politie en gemeente bekend zijn worden onderzocht om duidelijk in beeld te krijgen welke zaken er allemaal boven water zijn gehaald.
De vijver in Treekbeek werd doorzocht omdat het onderzoek in de richting van een mogelijk scenario wees dat daar bewijsmateriaal was terug te vinden dat verder zou helpen in het onderzoek naar de dood van Sjef Klee. Er was een hoop belangstelling voor de zoeking. Niet alleen familie van Sjef, maar ook passanten en de media toonden belangstelling voor de zoekactie van de politie.
Meer informatie over deze zaak is te vinden in het dossier op deze website.
Dinsdagochtend startte de politie met een politieboot met specialistische apparatuur een onderzoek in de vijver aan de Emmaweg. Dit deed het onderzoeksteam in samenwerking met de collega’s van het Landelijk Team OnderwaterZoekingen (LTOZ) naar aanleiding van nieuwe aanwijzingen. De aangetroffen zaken zijn veiliggesteld en worden de komende tijd door technische medewerkers onderzocht.
Gesprek van de dag
De zoekactie trok veel aandacht van het publiek in Treebeek. Politieagenten hebben ook gesproken met wandelaars en passanten die een kijkje kwamen nemen aan de vijver. Dit heeft ook enkele tips opgeleverd die door het onderzoeksteam worden meegenomen in het lopende onderzoek.
In het belang van het technische onderzoek wil de politie op dit moment geen nadere informatie verstrekken. Meer informatie over de cold case Sjef Klee vind je hier.
Alle binnengekomen tips worden door het onderzoeksteam meegenomen in het lopende onderzoek. Mogelijk zal er door politiemedewerkers nog contact op worden genomen met burgers die informatie deelden. De uitzending met oproep gemist? Kijk hem hieronder terug!
Denk jij meer te weten over wat er bijna 24 jaar geleden met Sjef Klee gebeurd is? Heb je destijds iets opgevangen over deze zaak wat je altijd is bijgebleven? Of heb je een tip? Deel informatie via onderstaand tipformulier, bel naar 0800-6070 of deel je informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Lees meer via het dossier over deze zaak.
Bekijk meldingDoor de kijkers een uitgebreide rapportage en enkele onderzoeksvragen voor te leggen, hopen het OM Limburg en de politie meer informatie en tips boven water te krijgen. Afgelopen woensdag maakte een cameraploeg hiervoor al opnames op diverse locaties in het hart van Treebeek en Heerlen.
De uitzending is dinsdagavond om 20.30 uur live te zien op NPO1. De herhaling is een dag later om 12.05 uur op NPO2. Daarnaast is het item ook online terug te kijken op een later moment.
Help ons in het onderzoek
‘We kiezen bewust ervoor om bij Opsporing Verzocht een getuigenoproep te doen, gezien het bereik dat zij wekelijks hebben met rond de miljoen televisiekijkers’, laat de onderzoeksleider weten. ‘We merken aan de hand van de reacties op straat en via de sociale media in de afgelopen weken dat de zaak nog altijd leeft in de gemeenschap van Treebeek.’
De familie van het slachtoffer en de politie hopen door enkele onderzoeksvragen aan de kijkers voor te leggen, dichterbij de oplossing van de zaak te komen. ‘Na bijna vierentwintig jaar is er nog geen antwoord op de wie Sjef heeft vermoord. We zetten nu alles op alles om de waarheid te achterhalen’, aldus de Officier van Justitie. ‘Help ons daarbij en deel je informatie. Dat mag ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem onder nummer 0800 – 7000.’
Nieuw onderzoek
Begin juni werd bekend dat er nieuw onderzoek wordt gedaan naar de moord op Sjef Klee naar aanleiding van een tip die binnenkwam dankzij de cold case-kalender. Meer informatie over deze cold case en het onderzoek lees je in het dossier.
Over de aard van de nieuwe informatie kunnen op dit moment geen aanvullende mededelingen worden gedaan. Echter wordt deze informatie wel verder onderzocht. Om dit verder uit te lopen, is het team dat onderzoek naar deze zaak doet aangevuld en uitgebreid. De politie houdt hoop dat ze de nabestaanden van Sjef Klee na bijna 24 jaar eindelijk antwoorden kan geven.
Nog niet verjaard
De inschatting van het onderzoeksteam is dat in Treebeek nog altijd mensen zijn die informatie hebben over deze zaak en dit nog niet gedeeld hebben. De politie onderzoekt mogelijkheden om met deze mensen in contact te komen en benadrukt dat het delen van informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) tot de mogelijkheden behoort. Doordat er in de zaak Klee sprake is van moord, is het nog altijd mogelijk om diegene die de dood van Sjef op zijn of haar geweten heeft te berechten.
Dank
De politie dankt eenieder die zich al gemeld heeft met informatie. Elk detail kan voor doorslaggevend belang zijn. De hulp van het publiek leidt in ruim de helft van alle cold cases tot een doorbraak in het onderzoek. Vermoedelijk lopen in Nederland nog honderden mensen rond die informatie hebben over onopgeloste moordzaken als deze. Informatie die nog niet met de politie gedeeld is. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.
Over de zaak Klee
Zondagochtend 10 september 1995 verliet de destijds 26-jarige Jozef (Sjef) Klee uit Heerlen samen met een tweede persoon café ‘het Trefpunt’ in de wijk Treebeek in Brunssum. Het tweetal ging naar de woning van een vriend van Sjef. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat in Brunssum verliet. Nog diezelfde ochtend werd zijn lichaam gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.
Meer informatie over dit onderzoek kun je ook vinden in het speciale dossier op deze website.
Bekijk melding
Zondagochtend 10 september 1995 verliet de destijds 26-jarige Jozef (Sjef) Klee uit Heerlen samen met een tweede persoon café ‘het Trefpunt’ in de wijk Treebeek in Brunssum. Het tweetal ging naar de woning van een vriend van Sjef. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat in Brunssum verliet. Nog diezelfde ochtend werd zijn lichaam gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.
Cold case-kalender
Ondanks uitgebreid onderzoek is de dood van Sjef Klee tot op heden nooit opgehelderd. De zaak Sjef Klee werd in 2018 op de cold case-kalender geplaatst. Naar aanleiding daarvan meldde zich iemand bij de politie met een tip. In een poging om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze moord en om na 24 jaar eindelijk de onzekerheid bij de nabestaanden van Sjef Klee te kunnen wegnemen, wordt er nieuw onderzoek gedaan naar Sjefs dood. De komende tijd zal een speciaal samengesteld onderzoeksteam alles op alles zetten om alsnog duidelijkheid te scheppen in deze cold case.
Laatste puzzelstukje
In het hernieuwde onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. De hulp van het publiek leidt in ruim de helft van alle cold cases tot een doorbraak in het onderzoek. Vermoedelijk lopen in Nederland nog honderden mensen rond die informatie hebben over onopgeloste moordzaken als deze. Informatie die nog niet met de politie gedeeld is. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.
Getuigenoproep
Denk jij meer te weten over wat er bijna 24 jaar geleden met Sjef Klee gebeurd is? Heb je destijds iets opgevangen over deze zaak wat je altijd is bijgebleven? Of heb je een tip? Elk informatie, hoe summier of ogenschijnlijk onbetekenend ook, kan net dat laatste puzzelstukje vormen of de aanzet geven voor hét antwoord op de vraag die de nabestaanden van Sjef en inwoners van Treebeek al bijna 24 jaar bezig houdt: ‘Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee?’ Deel informatie via onderstaand tipformulier, bel naar 0800-6070 of deel je informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Meer informatie en veelgestelde vragen over deze zaak vind je hier terug.
Bekijk melding
De beschadigde gedenksteen werd op vrijdag 5 april jl. door een wandelaar ontdekt waarna de politie gealarmeerd werd.
Door medewerkers van Forensische Opsporing en de recherche van de politie in Limburg is onderzoek ingesteld. Door Forensische Opsporing konden DNA-sporen veilig gesteld worden. Deze sporen leidden uiteindelijk naar de verdachte.
De verdachte is een man van 48 jaar uit Heerlen.
Wat de aanleiding of het motief voor deze vernieling is geweest, is nog niet duidelijk. De verhoren met de verdachte zullen hierover hopelijk uitsluitsel geven
Bekijk meldingHet onderzoek naar de achtergrond van de incident loopt nog. Het Openbaar Ministerie en de politie nemen de zaak hoog op en overleggen met diverse partnerorganisaties, zoals gemeenten en zorginstanties in Parkstad, over de wijze van aanpak van de jongeren. Het gedrag van de jongeren is onacceptabel en gaat in tegen het gevoel van veiligheid dat scholen, gemeenten en andere organisaties willen bieden aan jongeren in Parkstad.
Op zondagmiddag 14 april vond een vechtpartij plaats tussen meerdere jongeren op het Maanplein in Heerlen. Een dag later op maandag 15 april was er opnieuw een handgemeen, waarbij jongeren waren betrokken. Dit maal op de Chrevremontstraat in Kerkrade. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat beide vechtpartijen mogelijk met elkaar verband houden, gezien de betrokkenen bij beide voorvallen. Voor zover nu bekend, liepen vier betrokkenen kneuzingen op bij de conflicten. Twee van hen ondergingen een medische behandeling.
Door gezamenlijk optreden vanuit politie en Openbaar Ministerie is een mogelijke confrontatie tussen jongeren op donderdagmiddag 18 april voorkomen. De politie en partnerorganisaties in Parkstad blijven alert en zullen indien nodig maatregelen treffen om verdere escalatie te voorkomen.
De beide incidenten zijn door omstanders op beeld vastgelegd en via sociale media gedeeld. Op de schrikwekkende beelden is te zien hoe er over en weer klappen en schoppen worden uitgedeeld. Ook omstanders bemoeien zich met de vechtpartijen.
De aangehouden minderjarigen zijn een 14–jarige jongen en 15-jarige meisje beide uit Hoensbroek, een 14-jarige meisje uit Heerlen, een meisje van 13 jaar uit Kerkrade en meisje van 14 jaar eveneens uit die plaats. Meer aanhoudingen in het lopende onderzoek worden niet uitgesloten.
Op de website Vraaghetdepolitie.nl kunnen jongeren (en ouders) meer informatie vinden over allerlei zaken die met veiligheid te maken hebben. Fysieke-, maar ook geestelijke veiligheid. Deze website is een vraagbaak als het gaat om bijvoorbeeld privacy, mishandeling, misdaad en geweld, dwang en seks, drank en drugs, pesten en online.
Onder de knoppen ‘mishandeling’ en ‘pesten en online’ is er aandacht voor zaken als geweld, dreigmails, (cyber-)pesten en (cyber-)gepest worden, door wie en hoe worden verkeerde handelingen behandeld en wat staat je dan te wachten? Tientallen antwoorden op evenzovele vragen staan op Vraaghetdepolitie.nl. Voor zowel het slachtoffer als de dader.
En heb je een vraag die er niet bij staat kun je elke dinsdag- en donderdagavond chatten met medewerkers van de politie op de chatbox van Vraaghetdepolitie.nl. Daar kun je terecht van 19 tot 21 uur!
Bekijk melding14 motoren rijden gedurende twee zondagen door het Heuvelland in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk - on Tour. Dit zijn vijf motoragenten van de politie Limburg, 2 motoragenten van de Politie Voeren en zeven beroeps verkeersregelaars. De campagne komt voort uit het beleid voor wielertoertochten in Zuid-Limburg-Euregio waar inmiddels 11 Zuid-Limburgse gemeenten én de Belgische gemeente Voeren bij zijn aangesloten.
Via dit beleid én de centrale coördinatie van wielertoertochten door Limburg Cycling is de spreiding van routes, kwaliteit van de tochten en communicatie met organisatoren en gemeenten flink verbeterd. Maar deze verbeterslag is slechts één onderdeel van de hele aanpak. Want er zijn ook nog veel individuele fietsers en trimclubjes die in het weekend de weg op gaan en naast de toertochten bepalend zijn voor het volledige beeld dat men van fietsers heeft. Daarom wordt via deze campagne ook deze groep in het Heuvelland gewezen op gewenst én ongewenst gedrag en de gevolgen hiervan voor alle overige fietsers. Op beide zondagen zullen motards in koppels door het Heuvelland controleren op locaties waar zich ook vaak verkeersonveilige situaties voordoen. Hiermee wordt ook geluisterd naar signalen uit het Heuvelland van bewoners die aangeven regelmatig hinder te ondervinden van fietsers op bijvoorbeeld zonnige dagen.
Samenwerkingspartners
De campagne is een samenwerking tussen Politie Limburg, Limburg Cycling, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Stichting Motard Stein, Stichting Euro Motard Service én de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Velo-t en de Limburgse Wielergemeenten.
Bekijk melding
De motorrijder, een 26-jarige man uit Amstenrade reed over de N300 in de richting van Landgraaf. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn motor ten val. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De oorzaak van het ongeval is nog onderwerp van onderzoek. Voor de weggebruikers die het ongeval zagen gebeuren is slachtofferhulp ingeschakeld.
Bekijk meldingDe Limburgse zaken richten zich op vijf prostitutiemoorden, een vermissingszaak en een moord.
Prostitutiemoorden
Van juli 1989 tot en met mei 2005 werden in Limburg vijf jonge en kwetsbare vrouwen om het leven gebracht en aangetroffen. Het gaat om de volgende vrouwen:
De vijf jonge vrouwen waren allen verslaafd aan drugs, verbleven in (de drugsscene van) Heerlen en omgeving en verdienden hun geld als prostituee.
Schrijnende zaken
“Net zoals alle andere zaken op de kalender zijn ook dit stuk voor stuk zeer schrijnende zaken. Vijf jonge vrouwen die soms op gruwelijke wijze zijn omgebracht. Een kwetsbare groep die ook de aandacht verdient. Ook hun nabestaanden willen graag weten wat er met hun dierbaren is gebeurd”, aldus teamleider coldcase Limburg Bob Willemsen. “Of er een verband bestaat tussen deze zaken is tijdens de onderzoeken destijds maar ook in de jaren daarna nooit duidelijk geworden. Maar we sluiten uiteraard niets uit en we houden overal rekening mee. Dus als er mensen zijn die informatie hebben, dan willen we daar heel graag mee in contact komen”.
Vermissing en moord
Naast de vijf prostitutiemoorden staan nog een vermissingszaak uit juli 1996 van de 15- jarige Rosa van der Palen uit Sittard en de moord op de 25-jarige Yvonne Plasmans uit Heerlen van juni 1989 op de kalender.
Tips en informatie
Informatie en tips kunnen digitaal doorgegeven via coldcase.limburg@politie.nl, telefonisch via 0800 - 60 70 of M 0800-7000 of in een vertrouwelijk gesprek via het Team Criminele Inlichtingen 0800-7060.